02 / 05 / 2024

Diyarbakır restorasyon

Diyarbakır restorasyon

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip olan Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Diyarbakır'da büyük çaplı restorasyon başlıyor!

Bilim Komisyonu'nun Diyarbakır’da yaptığı saha incelemeleri sonucunda surların projelendirilmesi ve restorasyonunun yapılması kararı alındı.

Diyarbakır evleri yenileniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır ve Şırnak merkez ile 6 tane ilçede binaları zarar gören insanlara 3 ay ile 1 yıl içinde konutlarını teslim edeceklerini söyledi.

Diyarbakır Fatihpaşa Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Diyarbakır'da surlara zarar veren yapılar yıkılacak!

Diyarbakır surlarında devam eden restorasyon hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu surlara zarar veren yapıların ortadan kaldırılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Diyarbakır Surları'nın restorasyon ihalesi tamam!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda restorasyon ve temizlik çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "6 burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesi yaptık'' dedi.

Diyarbakır Kocaköy Ulu Cami restore edildi!

Diyarbakır Kocaeköy'de yer alan Ulu Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Diyarbakır'da büyük çaplı restorasyon başlıyor!

Bilim Komisyonu'nun Diyarbakır’da yaptığı saha incelemeleri sonucunda surların projelendirilmesi ve restorasyonunun yapılması kararı alındı.

Diyarbakır Sur'daki işyerlerinin restorasyonunda sona gelindi!

PKK’nın harabeye çevirdiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde restorasyon çalışmaları sürüyor. Vali Hüseyin Aksoy, görünümü tek tip olacak işyerlerinin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirtti

Diyarbakır Suriçi'nin restorasyonu Çevre ve Şehircilik'ten!

Diyarbakır’ın Suriçi bölgesi bundan tam 54 yıl önce bugün (7 Ekim 1964’te) ‘müze mevkii’ ilan edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, son dönemde yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük hasar gören Diyarbakır Sur’daki restorasyon çalışmalarını anlattı.

Diyarbakır Ulu Camii'de restorasyon başladı!

Diyarbakır'daki tarihi Ulu Cami'de, terör nedeniyle 4 ay önce ara verilen restorasyon çalışmalarına tekrar başlandı. Vakıflar Bölge Müdürü Evsen, tamamlanan bölümlerin yakında hizmete acıtacağını söyledi.

Diyarbakır Makam Dağı restore ediliyor!

İnanç turizminde Diyarbakır’ın Ergani ilçesinin en önemli merkezlerinden olan ve Zülküf Peygamber’in türbesinin bulunduğu Makam Dağı’nda, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce restorasyon çalışması başlatıldı .

Diyarbakır 2023'te 1 milyon turist ağırlayacak!

Diyarbakır'ın ilk yerleşim alanı ve yönetim merkezi İçkale, restorasyon çalışmalarıyla inanç ve kültür turizmine kazandırıldı.Diyarbakır çözüm süreciyle sağlanan huzur ortamıyla 2023 yılında 1 milyon turisti ağırlamayı hedefliyor.

Diyarbakır Şehzadeler Konağı restore ediliyor!

Diyarbakır Valiliği Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Uygulama Merkezi tarafından Sur ilçesinde bulunan tarihi Şehzadeler Konağı’nın restorasyon çalışmalarına başlanıldı. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç restorasyonla ilgili bilgi verdi...

Diyarbakır restorasyon Haberi

Diyarbakır restorasyon

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Diyarbakır'ın termal turizmde iddialı Çermik ilçesinde bulunan 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Birçok hastalığa iyi geldiği açıklanan su kaynaklarına sahip Çermik'te, belediyeye ait 5 tesis ile bir termal otel, devre mülk ve apart otellerin yanı sıra, restorasyon çalışmaları ve yeni tesislerin de açılmasıyla, ziyaretçi sayısının 150 binden 300 bine çıkması bekleniyor.


500 yıllık geçmişe sahip Küçük Paşa ve Büyük Paşa hamamlarının restore edilmesi, hamamların yer aldığı Melike Belkıs Kaplıca Tesisleri'nde yeniden düzenleme yapılmasını amaçlayan Çermik Belediyesi, hazırlanan projeyi Kalkınma Bakanlığına sundu.

Belediye ayrıca, hamamların restorasyonunun yanı sıra, ilçede tesis sayısının artırılması amacıyla 8 bin 500 metrekarelik alanda, Spa Merkezi ve Kaplıcalar projesini de hayata geçirecek. 


Karamehmetoğlu: "Tesis konusunda eksiğimiz var"


Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada,...