27 / 04 / 2024

Diyarbakır'da hasar gören okul sayısı 100'ün üstünde!

Diyarbakır'da hasar gören okul sayısı 100'ün üstünde!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Diyarbakır'da hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir. Bazı okullar tamamen yıkılmıştır." açıklamasında bulundu.



Diyarbakır'a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile Sur ilçesi tarihi İçkale Müze Kompleksi'ndeki valilik makamında görüştü. Bakan Yılmaz "Bölgede hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir. Bazı okullar tamamen yıkılmıştır. Diyarbakır'da 66 okulun yatırımı devam ediyor. Birçok okulu ve yatırımı yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.


"Bölgede hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir"


Gazetecilerin terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılarda bölgede kaç okulun zarar gördüğüne ilişkin sorusuna Bakan Yılmaz, şu yanıtı verdi:


"Bölgede hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir. Bazı okullar tamamen yıkılmıştır. Diyarbakır'da 66 okulun yatırımı devam ediyor. Birçok okulu ve yatırımı yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yapılan okulları hizmete koyacağız. Okullardaki onarım çalışmalarını en kısa zamanda tamamlayacağız.  Eğitim konusunda hiçbir kaynak sıkıntımız yok. Eğitim ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında çok güzel bir eğitim iklimini öğrencilerimize sunmak istiyoruz."


AA


Geri Dön