30 / 04 / 2024

Diyarbakırda okullar hasar mı gördü

Diyarbakırda okullar hasar mı gördü

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Diyarbakır'da hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir. Bazı okullar tamamen yıkılmıştır." açıklamasında bulundu.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Diyarbakır'da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde evleri hasar gören 2 bin 387 depremzedeye geçici konaklama imkanı sunulurken, 16 bin 466 depremzedeye ise kira yardımı yapılıyor.

TOKİ'den Diyarbakır'da 1.404 TL taksitle 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon sıfır konut fırsatı! Asgari ücretliye müjde!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Diyarbakırda 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut satacak. İşte detaylar...

TOKİ'den Diyarbakır'a 2 yeni okul! İhalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Bağlar ve Yenişehir'de hayata geçireceği okulların ihalesi yarın yapılacak.

Malatya'daki depremde hasar gören okullar yeniden yapılıyor!

Malatya'da, Elazığ Sivrice merkez üslü 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki artçı sarsıntılarda hasar görünce yıkılan bazı okullar yeniden inşa edilirken, 31 okul ve 4 yapı ise güçlendiriliyor...

Ağrı'da yağışlardan evleri hasar gören aileye yaşam konteyneri tahsis edildi!

Ağrı Tutak'ta yağışlar sebebiyle evleri hasar gören ve çadırda yaşayan 11 nüfuslu aileye Türk Kızılay yaşam konteyneri verdi.

Aydın Baruş depremde hasar görünce bina değiştiren okulları ziyaret etti!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde hasar görüp binalarını değiştiren Hafize Özal Kız Meslek Lisesi ile Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu'nu ziyaret etti...

Elazığ’da ağır hasarlı okullar yıkılıyor!

Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra hasar gören 10 okulun yıkılacağını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamıştı. Ekipler bu okulların yıkımlarına başladı.

Elazığ'da hasar gören okulların yıkımı başladı!

Elazığ'da yaşanan depremin ardından ağır hasar gören, kullanılamayacak durumda olduğu belirlenen okullar yıkılıyor.

Diyarbakır'da 30 binada hasar tespit edildi, 2 katlı bina boşaltıldı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde belediye ekiplerince yapılan incelemede 30 binada hasar tespit edildi. Yıkılma tehlikesi bulunan 2 katlı bir bina tahliye edildi.

İstanbul'da taşınmasına karar verilerin okullar tahliye ediliyor!

Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında geçtiğimiz haftalarda meydana gelen 5,8 şiddetindeki deprem sonrasında İstanbul'daki bazı okullarda hasar meydana geldi. İstanbul'da taşınmasına karar verilerin okullar tahliye ediliyor...

Depremde ağır hasar alan okullar 1999 depreminden önce yapılmış!

İstanbul’da meydana gelen depremden sonra yapılan hasar tespit incelemelerinde toplam 29 olmak üzere, 20’si hafif 9’u ağır hasarlı okulların olduğu tespit edildi. Ağır hasarlı okulların 1999 depreminden önce, az hasarlı olanların ise 1999 sonrası dönemde yapıldığı bilgisine ulaşıldı….

Hasar gören okullar, israf ve boş vermişlik!

İstanbul Valiliği, 114 okuldan gelen hasar tespit talepleri sonrasında, 20’si az, 9’u ağır hasarlı toplam 29 okulda eğitime ara verildiğini duyurdu...

Diyarbakırda okullar hasar mı gördü Haberi

Diyarbakırda okullar hasar mı gördü

Diyarbakır'a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile Sur ilçesi tarihi İçkale Müze Kompleksi'ndeki valilik makamında görüştü. Bakan Yılmaz "Bölgede hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir. Bazı okullar tamamen yıkılmıştır. Diyarbakır'da 66 okulun yatırımı devam ediyor. Birçok okulu ve yatırımı yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.


"Bölgede hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir"


Gazetecilerin terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılarda bölgede kaç okulun zarar gördüğüne ilişkin sorusuna Bakan Yılmaz, şu yanıtı verdi:


"Bölgede hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir. Bazı okullar tamamen yıkılmıştır. Diyarbakır'da 66 okulun yatırımı devam ediyor. Birçok okulu ve yatırımı yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yapılan okulları hizmete koyacağız. Okullardaki onarım çalışmalarını en kısa...