07 / 05 / 2024

Diyarbakır’ın ilk Temapark’ında inşaat sürüyor!

Diyarbakır’ın ilk Temapark’ında inşaat sürüyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kayapınar ilçesinde 34 bin metrekarelik arsa alanı üzerinde inşatına başlanan Temapark'ta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 



Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Diyarbakır'ın ilk Temapark'ında  aromatik bahçeler, müzik eşliğinde ışık ve su oyunları, çocuklar için macera adaları, kitap kafe, spor alanları yer alacak. 

 

Kentin ilk Temapark'ı Kayapınar ilçesinde Nazım Hikmet ile Sipan caddelerinin kesiştiği noktada yükseliyor. 20 bin metrekarenin yeşil alan olarak değerlendirileceği Temapark'ın 10 bin metrekaresi aromatik bahçe düzenlemeleri şeklinde olacak.

 

Çocuklar için Temapark'ın farklı bölümlerine toplam bin 214 metrekare üzerine 3 macera adası ve 0-3 şay grubu için oyun grubu inşa edilecek. Büyükşehir Belediyesi, yetişkinlerin Temapark'ta spor yapabilmeleri için de ayrıca alanlar yer alacak. 

 

Parkın 375 metrekarelik farklı 2 alanına fitness aletleri yerleştirilecek. Temapark içinde bulunan sert zemine bölgeye uygun 7 bin 500 metrekare bazalt plak taş kullanılacak. 


Geri Dön