27 / 04 / 2024

DKY İnşaat yeni projelerini MIPIM'de tanıtacak!

DKY İnşaat yeni projelerini MIPIM'de tanıtacak!

Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM’e katılan DKY İnşaat, yeni projeleri ilk kez uluslararası yatırımcılara tanıtacak..



Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM’e katılan DKY İnşaat, yeni projeleri ilk kez uluslararası yatırımcılara tanıtacak.  DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, iki yılda 3 milyar lira yatırımla 3 bin konut inşa edeceklerini açıkladı.


İbrahim Dumankaya Holding çatısı altıda faaliyetlerine devam eden DKY İnşaat, Fransa’nın Cannes kentinde 10-13 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen MIPIM fuarında, Kartal projesini ilk defa görücüye çıkaracak. Şirket, İstanbul’un hızla gelişen lokasyonu Kartal’da gerçekleştirdiği ‘DKY Kartal’ projesini Avrupalı yatırımcıların beğenisine sunacak. DKY İnşaat ayrıca, Kağıthane, Çeliktepe, Göztepe, Sultanbeyli, Kadıköy, Maltepe gibi  bölgelerde gerçekleştireceği konut ve ofis projeleri ile ilgileri yatırımcılarla paylaşacak. DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya,  DKY Kartal projesi ile birlikte iki yılda 7 proje hayata geçireceklerini belirterek, 3 bin konut ve 3 milyar TL yatırım yapacaklarını ifade etti.


Türkiye Tanıtılacak 

MIPIM’in, uluslararası yatırımcılar, geliştiriciler, şehir planlamacıları, mimarlar, belediyeler, otel zincirlerini bir araya getiren en önemli fuar olduğunu söyleyen Ali Dumankaya, “Sektörün dünyadaki en büyük paydaşlarıyla burada yer almak, Türk gayrimenkul sektörünün tanıtımı açısından çok değerli” dedi. Mütekabiliyet yasasıyla beraber yabancı yatırımcıların, Türkiye konut piyasasına olan ilgisinin arttığını vurgulayan Ali Dumankaya, dünya gayrimenkul sektörünün kalbinin attığı fuarda yer alarak hem DKY İnşaat hem de Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi. 


Kartal’ı Fransa’ya Taşıyacak 

Projelerini Avrupalı ve bütün dünyadan gelen alıcılara ulaştıracaklarını belirten Dumankaya, “Türkiye’de emlak sahibi olmak isteyen bütün yatırımcılara, firmalara ve bireylere İbrahim Dumankaya Holding’in 53 yıllık geçmişinden gelen gücünü anlatıp var olan ve planlanan projelerinin tanıtımlarını yapacağız. Sağlam bir network oluşturup hem var olan projemiz Lokum Evler ve kısa sürede lansmana çıkacak olan DKY Kartal hem de sene içinde lansmanları planlanan projelerimizi katılımcılara sunacağız” dedi. Kartal’da Adalar manzarası ile yükselecek projeleri hakkında bilgi veren Dumankaya şunları söyledi: “Projemiz 22 bin metrekarelik arazi üzerinde 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tip 327 adet konuttan oluşacak. Her dairesinin Adalar manzarasına sahip olacağı proje Kartal Metro istasyonuna 250 metre mesafede konumlanıyor. Lokasyon avantajının yanı sıra sosyal tesisleri, geniş peyzaj alanları sunan DKY Kartal’da, Metro Cash & Carry mağazası da yer alacak. Mart ayında lansmana çıkacak projenin 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor.”


Kentsel Dönüşüme Odaklanacak 

Avrupa Yakası’nda ise Kağıthane bölgesinde 2 ayrı kentsel dönüşüm projesi yapacaklarını söyleyen Ali Dumankaya, “Kağıthane Beşler Sucuk Fabrikasının yerinde yapılacak olan projede yaklaşık 200 konut ve mağazalar bulunacak. Kağıthane-Çeliktepe’de yapılacak projede ise yaklaşık 100 konut ve mağazalar yer alacak. DKY İnşaat’ın Sultanbeyli’nin kalbinde ana caddesi olan  Fatih Caddesi’nde gerçekleştireceği konut mağazalar ve ofislerden oluşan projesinin ise konsept çalışmaları devam  ediyor. Projede 250 adet ticari alan ve 250 civarı konut ve ofis bulunması planlanıyor” dedi. Bir diğer kentsel dönüşüm çalışmasının ise Ataşehir Yenisahra bölgesinde  ‘Yeniden Yenisahra’ temasıyla hayata geçeceğini belirten Ali Dumankaya,  3 etap halinde tamamlanacak projenin 1. etabında  yaklaşık 1000 adet konut yer alacağını söyledi. 2015 yılı içerisinde Göztepe’de Ofis Park projesi de inşa edeceklerini belirten Dumankaya,  E-5 Göztepe kavşağında yer alan projede yaklaşık 200 adet ofis ve mağazalar yer alacağını kaydetti.  DKY İnşaat, Maltepe’de ‘Yeniden Maltepe’ markasıyla yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları bünyesinde Tekel Evlerini dönüştürüyor. Projede satışa sunulacak 350 adet civarı konut yer alacak. DKY İnşaat’ın, Metropolist Yapı ortaklığıyla 2014 yılında inşasına başladığı, Lokum Evler projesi ise 15 ile 19 katlı 7 bloktan oluşuyor.


Hürriyet Ek


Geri Dön