06 / 05 / 2024

DKY Kartal projesinde 60 büyük daire 1 haftada satıldı!

DKY Kartal projesinde 60 büyük daire 1 haftada satıldı!

DKY İnşaat, 220 milyon dolara İstanbul Kartal’da hayata geçirdiği projede 60 büyük daireyi 1 haftada sattı. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, projede daireleri buçuklu sistemle inşa ettiklerini belirtti..



DKY İnşaat, 220 milyon dolara İstanbul Kartal’da hayata geçirdiği projede 60 büyük daireyi 1 haftada sattı. Projede daireleri buçuklu sistemle inşa ettiklerini belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bu sistemle evlerin kullanılabilir alanlarını artırdıklarını söyledi.


DKY İnşaat, İstanbul Kartal’da hayata geçirdiği ve içinde konut, ofis ile alışveriş alanları bulunan projesi DKY Kartal’ı satışa çıkardı. En küçük dairenin 2+1,5, en büyük dairenin ise 6+1,5 olarak planlandığı projedeki 5+1,5 ve 6+1,5 daireler 1 haftalık ön talep döneminde satıldı. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “60 daireyi sadık müşterilerimiz 1 hafta içinde aldı. Geri kalanları ise şimdi satışa çıkarıyoruz.” dedi.


220 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek projede 331 konut, 23 bin metrekarelik ofis alanı bulunacak. Konut ve ofislerin yanı sıra Metro Cash & Carry de proje içinde yer alacak. Ayrıca Metro’nun alışveriş merkezi ve rezidans blokuyla ilgili bir çalışması da olacak. Ali Dumankaya, “Bununla ilgili top Metro’da, şu anda bilgi veremiyoruz ama son aşamaya gelindi, bir karar verilecek.” açıklamasında bulundu. İlk tanıtımı Fransa’nın Cannes şehrindeki Emlak Fuarı MIPIM’de yapılan DKY Kartal’da metrekare fiyatlarının 3 bin 800 liradan başlayacağı açıklandı. 5 bin 700 liraya kadar çıkan metrekare fiyatlarının Adalar’ı ve Marmara Denizi’ni bütün daireleri gören bir projeye göre mütevazı olduğunu kaydeden Ali Dumankaya, “Projede metrekare fiyatları kısa bir süre sonra 8 bin lira seviyesine yerleşir.” dedi.


DKY Kartal, ‘buçuk’lu sistemle inşa ediliyor. Bu sistemle evlerin kullanılabilir alanlarını artırma yoluna gittiklerini vurgulayan Dumankaya, “Dairelerin 5 veya 7 metrekarelik balkonları var, bizler o balkonları kimi zaman eve katmaya çalışırız. Biz bu kafa karışıklığına bir çözüm olarak balkonların kapatılmasına imkan veren camlı sistemle oluşturduk. Hem evin içinde salonun bir bölümü olarak yaşam alanı oluşturuyor hem de yaz kış balkonu olarak kullanılabiliyor.” dedi.


Dumankaya, projeyi aileler için uygun hale getirmeye çalıştıklarını belirterek, 1+1 ve altındaki dairelerin ‘sorun oluşturabildiğini’ dile getirdi. Dumankaya, “Böyle küçük dairelerimiz olsaydı bile başka bir blokta toplama yoluna gidebilirdik, çünkü daha önce sorunlar oldu, bize gelen dönüşlerden de iyi bir şey yaptığımızı anlıyoruz.” diye konuştu. DKY İnşaat Genel Müdürü Tevfik Türel, uluslararası standartlara uygun olarak yeni projelerde otopark alanlarını kurgulayacaklarını anlattı. Türel, “3+1,5 daire ve daha büyük konut satın alanlara iki otopark ayrılacak. Her bir buçuk yatak odasına bir otopark yeri olmak üzere çalışma yapıyoruz.” dedi. Projede tanıtım avantajlarını da başlattıklarını belirten Türel, “Metrekare fiyatımız 3 bin 800 liradan başlıyor. Peşinde yüzde 10 indirim ve yüzde 25 peşin, 24 ay vade farksız taksitle ödeme imkanı da sunuyoruz. Ayrıca yüzde 5 peşinat ile kredi imkanlarımız da bulunmakta.” diye konuştu. Projede en küçük daire 66 metrekare, en büyüğü ise 320 metrekare.


Zaman


Geri Dön