Kentsel Dönüşüm

Doç. Dr. Sinan Cansız kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetlere parmak bastı!

İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız kentsel dönüşümde yaşanan sorunlar ile ilgili önemli açıklamalar yaparak vatandaşların mağdur olduğu konulara değindi.

İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kentsel dönüşümde yaşanan sorunlar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Yeni Mesaj'dan Bülent Tapıcı imzalı habere göre Doç. Dr. Sinan Cansız kentsel dönüşümde konutların küçüldüğüne değinerek,  “Şöyle bir realite var; işte benim 150 metrekare konutum var ve bu konut kentsel dönüşüme girdiği zaman 100 – 100 metrekareye düşüyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız Türkiye'deki kentsel dönüşüm ile ilgili yaşanan sıkıntılara değinerek, "Kentsel dönüşüm sayesinde şu anda pek çok bina yıkılarak yeniden yapılıyor fakat yanında mesela 7 katlı YA DA 8 katlı bir kaçak bina varken 3 katlı yeni inşa edilmiş bir yapı risk altındadır çünkü 7 - 8 katlı bina bunun üzerine devrilerek yıkılabilir." diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız konu ile ilgili olarak bir örnek de vererek, "İstanbul Bahçelievler Zafer Mahallesi'nde sokak genişlikleri ortalama 6-7 metre ve söz konusu bu sokak üzerinde 7 - 8 katlı yapılar inşa edilmiş yani yan yana iki araç zaten zor geçiyor. Burada herhangi bir bina yıkıldığı zaman zaten yol kapanacak durumda ve 7 katlı bir yapı yanlara doğru devrilerek yıkıldığı zaman pek çok binanın da yıkılmasına neden olabilir. Söz konusu bu yapılar ağır risk taşıyor ve çevresine de tehdit saçıyor." dedi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kentsel dönüşümde vatandaşların yaşadıkları en büyük mağduriyetlerden bir tanesinin ek kat olduğunu dile getiren Doç. Dr. Sinan Cansız, "Aslında kaçak katlar da yaptıkları için mevcut yapılarını kentsel dönüşüme soktuklarında ek bir kat hizmeti alamıyorlar ve bütün kentsel dönüşüm maliyetlerini de aslında kendileri karşılamak zorunda kalıyorlar. Belki şu anda yarısı devletten, yarısı yurttaştan uygulamaları var fakat uzun bir süre bu vatandaşların sırtına yıkıldı." dedi.

Açıklamasında dairelerin küçüldüğüne de dikkat çeken Doç. Dr. Sinan Cansız şu ifadeleri kullandı: "Bir yandan da şöyle bir realite var; işte benim 150 metrekare konutun var ve bu konut kentsel dönüşüme girdiği zaman 100 – 100 metrekareye düşüyor."

Kiralarda zam sınırının kalkması raylı sistem güzergahlarına taşınmaları artıracak!

Tarım Kredi Market 29 Haziran 2024-12 Temmuz 2024 indirimli ürünler listesini yayımladı! 

Esenyurt'taki İnnovia 4 projesi sosyal medyanın dilinde! Vatandaşlardan yorum yağmuru geldi!