01 / 05 / 2024

Doğadan esinlenerek tasarlanan mobilyalar şıklık katıyor

Doğadan esinlenerek tasarlanan mobilyalar şıklık katıyor

Tasarımcıların doğadaki canlıların farklı formlarından esinlenerek tasarladıkları aksesuar ve mobilyalar sıradanlıktan uzaklaşıyor



Tasarımcıların doğadaki canlıların farklı formlarından esinlenerek tasarladıkları aksesuar ve mobilyalar, sıradanlıktan uzaklaşmak adına bazen uçuklaşsa da yaratıcılığın göstergesi adına da iyi birer örnek olarak kalabiliyor.

Mobilyanın deforme hali
Bazıları düzeni severken bazıları da her şeyin aynı olmasından sıkılabiliyor. Bunu düşünen tasarımcılar dikdörtgen ya da kare olan her eşyayı bilgisayarda deforme edermiş gibi tasarlıyabiliyorl ar. Size de sadece tebessüm etmek kalıyor.

Üçü birden...
Üç daireden üç farklı eşya çıkar mı diye düşünmeyin. Arnaurd Lapierre'in tasarladığı üçlü model hem aydınlatma hem sehpa işlevi görüyor. Merkezdeki lambaya bağlı hareket edebilen iki sehpa ise kullanım kolaylığı sağlıyor.

Kıvrımın gücü
Bir orkidenin kıvrımları baz alınarak tasarlanan beyaz sandalye, döşemesiz şekliyle de masraftan kurtarıyor. Geri dönüşümü olan tek parka plastikten üretilen sandalye, krom Celik üzerine monte edildi.

Cam, tahtaya özendi
İtalyan üretici Santambrogio Milano tarafından tasarlanan camdan koltuk ilk etapta pek kullanışlı gözükmese de dayanıklılığı ile tahtanın bile yerini alabilecek nitelikte.

Uzaydan lamba indi
Lasse Klein'ın bir Ufo'dan esinlendiği lamba etrafına saçtığı ışıkla aydınlatıyor. Camdan yapılan lambanın tasarımında kullanılan inek ise ayrı bir hava katmış.

Odun değil estetik
Lui Honfay'e Best Use of Award'ı (tahtayı en iyi kullanma ödülü) getiren ürün, tahtanın estetikle buluşmasına da iyi bir örnek.

Az yer çok iş
Bir akordiondan esinlenilerek yapılan duvar kitaplığı, çok fazla Alana ihtiyaç duymayan eşyaların depolanması için ideal.

Beyaz koltuk
Lila Jang'ın tasarladığı 'Canepe' adlı ürün, beyaz ve klasik olup biraz da çılgınlığı sevenler için birebir. Paris'te sergilenen ürün farklı renklerde de üretilebiliyor.

Yaslan bana
Ontwerpens'in 'Bear Me' adlı dizaynı, buz tutan çiçeklerin kaotik şekillerinden yola çıkarak tasarlandı. Reçine ile sağlamlaştırılmış koltuk, özel istek üzerine üretilmiş.
Pınar Çelik / Sabah Emlak


Geri Dön