04 / 05 / 2024

Doğal gaz teklifi heyecanlandırdı! Dünyanın gözü Türkiye’ye çevrildi!

Doğal gaz teklifi heyecanlandırdı! Dünyanın gözü Türkiye’ye çevrildi!

Rusya Lideri Vladimir Putin'in "Türkiye'ye doğal gaz merkezi kurulabilir" açıklaması Türk iş insanlarını heyecanlandırdı. Sanayiciler, "Dünyaya daha fazla ürün satabilir, ihracatımızı daha da artırabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.



Doğal gaz teklifi heyecanlandırdı! Dünyanın gözü Türkiye’ye çevrildi!

TÜRKİYE’NİN REKABET GÜCÜ ARTAR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarının sanayiciler ve ihracatçılarda ciddi bir heyecan oluşturduğunu ifade eden İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, "Enerji özellikle alüminyum, bakır ve döküm sektörlerinde yoğun kullanılıyor. Üretimdeki maliyetlerimize bakıldığında enerji giderleri yüzdesel olarak bir hayli fazla yer tutuyor. Eğer enerji konusunda olumlu gelişmeler yaşanır ve rekabetçi fiyatlarla gaz tedarik edersek, Türk üreticilerin dünyadaki rekabet gücü artar. Dünyaya daha fazla ürün satabilir, ihracatımızı daha da artırabiliriz. Bu konuda heyecanımız yüksek" diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise "İhracatın yüzde 94'ü sanayiden sağlanıyor. Hızla sanayi alanlarımızı büyütmemiz gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin elinin enerjide güçlendiğine vurgu yapan Büyükdede, ihracatın 20 yıl önce 2-3 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

"ÇALIŞMALARI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Büyükdede, "Bugün 250 milyar dolarları konuşuyoruz. İhracatın yüzde 94'ü sanayiden sağlanıyor. Bu sanayicilerimiz iç pazar için de güçlü bir üretim yapıyor. Sanayiciler için enerji alanında çalışmalarımızı güçlendireceğiz" diye konuştu.

Son dönemde Türkiye'nin üretim kabiliyetinin attığını, özellikle doğu ve güneydoğudan yoğun bir patent ve marka başvurusu geldiğini aktaran Destekpatent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz de şunları kaydetti:

"Türkiye sanayide nitelikli bir ülke. Enerji sorununu da çözersek bölgede güçlü bir üretici konumuna geliriz."

Siemens buzdolabı alana kahve makinesi indirimi! İşte 16 Ekim 2022 fiyat listesi…

LG televizyon alana 8 bin TL Opet yakıt puan hediyesi! İşte 16 Ekim 2022 fiyat listesi…

Hububat ihracatı yılın ilk dokuz ayında 25,6 artış gösterdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön