11 / 05 / 2024

Doğal gaz ve elektrik faturasını devlet desteği ile ödeyin! Başvuru tarihlerini kaçırmayın! Şimdi tam sırası

Doğal gaz ve elektrik faturasını devlet desteği ile ödeyin! Başvuru tarihlerini kaçırmayın! Şimdi tam sırası

Devlet, yeni bir sosyal yardım paketi gerçekleştirdi. Doğalgaz ve elektrik faturası desteği çoğalacak, faydalanan kişi sayısı da yükselecek. Çocuklara nakit eğitim desteği de olacak. İşte detaylar…



FATURALARA DEVLET DESTEĞİ

Devlet özel olarak dar gelirli olan ailelere elektrik ve gaz faturaları için destek sağlamakta. Şu ana kadar 200 milyar TL’yi aşan bir enerji sübvansiyonu gerçekleşti. Hala konutlarda doğalgaz faturası için en düşük 450 TL ve en yüksek 1. 150 TL ödeme gerçekleşiyor.

Doğalgaz faturası desteği, senede iki kez sağlanıyor. Doğalgaz desteği ise şubat ayında ilk sırada 203 bin aile ile başlamış oldu. Elektrik desteği ise 216 liraya kadar veriliyor.

Elektrik desteğinden faydalanan aile sayısı, bu sene içinde 2.1 milyondan 4 milyona çıkmış oldu. Bu şekilde hanelere enerji desteği bin 366 TL’ye kadar çıkıyor. Gerçekleşecek yeni düzenleme ile doğalgaz ve elektrik yardımından faydalanan aile sayısı da yardım miktarı da çıkartacak.

Elektrik desteğinden faydalanan aile sayısı, bu sene içinde 2.1 milyondan 4 milyona çıkmış oldu. Bu şekilde hanelere enerji desteği bin 366 TL’ye kadar çıkıyor. Yapılacak yeni düzenleme ile doğalgaz ve elektrik yardımından faydalanan aile sayısı da yardım miktarı da çıkacak.

KİTAP DIŞINDA NAKİT PARA

Çocuklara eğitim yardımı gerçekleştirilecek. Eğitim hayatı süren çocuklar için ailelere nakit yardım gerçekleşecek. Bu şekilde okula giden çocuklar için de sağlanmış olan kitap ve okul araç gereci yardımlarına nakit yardım da ilave edilecek.

Aile destek yardımı da büyüyecek ve rakamları artacak. Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay süresi boyunca 450 lira, 550 lira ve 600 lira ödeniyor. 831 bin haneye de 428 milyon TL ödeme tamamlandı.

Doğal gaz ve elektrik faturasını devlet desteği ile ödeyin! Başvuru tarihlerini kaçırmayın! Şimdi tam sırası

Çocuğu olan aileler dikkat! Hemen başvurun kırtasiye yardımını alın! Kırtasiye yardımı ne kadar başvurusu nasıl yapılır?

Kiraya çıkacak olanlar dikkat! Sakın bu oyuna gelmeyin! Kiralar işte bu şekilde yükseliyor

Dünya için tehlike çanları çalıyor! Yaşam süresi, eğitim ve hayat standartları düştü


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön