30 / 04 / 2024

Doğal gaz yardımı ödemeleri resmen başladı! Hesaplara 399 milyon 947 bin TL yatırılacak!

Doğal gaz yardımı ödemeleri resmen başladı! Hesaplara 399 milyon 947 bin TL yatırılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında ihtiyaç sahibi olan toplamda 584 bin 941 haneye 399 milyon 947 bin TL doğal gaz tüketim desteği verileceğini kaydetti.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında ihtiyaç sahibi olan toplamda 584 bin 941 haneye 399 milyon 947 bin TL doğal gaz tüketim desteği ödeneceğini açıkladı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak verilen ısınma yardımları kapsamında hayata geçirilmiş olan Doğal Gaz Tüketim Desteği'ni dönemsel olmaktan çıkarıp düzenli hale getirdiklerini kaydetti.

Açıklamasında söz konusu yardım programına her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapılmasına gerek kalmadığına değinen Bakan Göktaş, şöyle konuştu: "Halihazırda konut sahibi ya da kiracı olarak doğal gaz arzı sağlanmış olan ilçelerde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği olan yurttaşlarımız başvurularının onaylanmasından sonra ikamet etmiş oldukları haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz etmeleri yoluyla ikamet ettikleri ilçeye karşılık gelen tutardan düzenli şekilde faydalanabilecek."

Doğal gaz yardımı ödemeleri resmen başladı! Hesaplara 399 milyon 947 bin TL yatırılacak!

ÖDEMELER, İKLİM ŞARTLARINA GÖRE DEĞİŞİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş yaptığı açıklamada söz konusu başvuruların 2023 yılının Aralık ayında e-Devlet "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" üzerinden alınmaya başlandığını hatırlatarak, "Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği için ödemeler başladı. Bu doğrultuda da Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği kapsamında 2023 yılı ekim, kasım, aralık, 2024 yılının ocak, şubat ayları için hak sahibi olan toplamda 584 bin 941 haneye toplam 399 milyon 947 bin lira ödeme yapacağız." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında söz konusu ödemelerde ısıl harita baz alındığını ve belirlenen destek bedelinin senelik olarak 1500- 3500 Türk Lirası arasında değiştiğine değinen Bakan Göktaş, iklim şartlarına göre tutarda bölgesel farklılıkların olduğunu da kaydetti.

Yaptığı açıklamada ısı ölçümleme çalışmaları gerçekleştirdiklerini, teknik ve ısınma ölçüleriyle doğru orantılı dağılım gerçekleştirdiklerini dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, "Bu doğrultuda 8 aylık belirlenmiş olan ve şehirden şehre değişkenlik gösteren bedeller aylık olarak hesaplanırken iki ayda bir ödenek de ayırıyoruz. Vatandaşlar doğal gaz faturalarını PTT ödeme noktalarına ibraz etmeleri suretiyle desteğimizden faydalanabilir." dedi.

2023'te gayrimenkul satanlar dikkat! Konut sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın!

Volkswagen'den tam 514 bin TL'lik Mart 2024 indirimi geldi! VW ticari araçların yeni fiyatları görenleri şaşırttı!

0.69 faizli konut kredisinin aylık taksiti ne kadar? İşte 750 bin, 1 milyon 1,5 milyon ve 2 milyon TL hesaplama tablosu


Geri Dön