28 / 04 / 2024

Doğal gaza yeni zam var mı? Az önce açıklandı!

Doğal gaza yeni zam var mı? Az önce açıklandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Kasım ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığını açıkladı.



Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'nin resmi internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğal gazda Kasım ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife değişmedi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'nin konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine Kasım ayında uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 Türk Lirası açıklandı.

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 Türk Lirası şeklinde belirlendi.

Ayrıca elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin Türk Lirası şeklinde açıklandı.

Yine konu ile ilgili olarka verilen detaylara göre doğal gazda fiyat tarifeleri aylık şekilde hesaplanıyor.

Söz konusu kurumun internet sitesinde paylaşılan duyuruda Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının Türkiye'de uygulandığı kaydedildi.

Doğal gaza yeni zam var mı? Az önce açıklandı!

DOĞAL GAZ İTHALATI ARTTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun 2023 yılının ağustos ayına ilişkin merakla beklenen "Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu"na göre, doğal gaz ithalatı geçtiğimiz Ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, söz konusu ithalatın yaklaşık olarak 3 milyar 281 milyon 520 bin metreküpü boru hatlarıyla, 399 milyon 840 bin metreküpü ise sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisleri aracılığıyla yapıldı.

Ayrıca yine söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, boru hatlarıyla doğal gaz ithalatı Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 7,7 azalış gösterirken, LNG ithalatı yüzde 35 artış gösterdi. Yine verilen bilgilere göre, toplam doğal gaz ithalatı ise bu dönemde yüzde 4,5 azalış göstererek, yaklaşık olarak 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp şeklinde oldu.

Depremzede KOBİ'lere finansman desteğinin detayları tek tek açıklandı!

Konut ilanlarında yeni dönem sektörü nasıl etkileyecek? Ev alacaklar dikkat! Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Konut ve araç satışında yeni dönem resmen başladı! 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön