28 / 04 / 2024

Doğal gaza zam mı gelecek? Yüzde 30…

Doğal gaza zam mı gelecek? Yüzde 30…

Son dönemlerde uluslararası piyasalarda yaşanan fiyat artışlarına paralel, nisan ayı başı itibarıyla doğal gaza yeni zam bekleniyor. Aylık güncellemeler kapsamında sanayide kullanılan doğal gaz fiyatlarındaki artışın yüzde 30’lara ulaşabileceği öne sürüldü. 



Uluslararası fiyatlarda yaşanan artıştan dolayı doğal gaz satışına büyük seviyede zam gelebileceği iddia edildi. Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) çıkış fiyatlarına zam için genel olarak ay başlarında paylaştığı tarifeleri uyguluyor. 

Dünya gazetesinden Mehmet Kaya’nın haberine göre; özellikle sanayi kullanımında zammın yüzde 30’ları bulabileceği kaydedildi.  Ülkemizde uzun zamandır doğal gaz fiyatlarındaki yükselişin tüketiciye direkt yansımaması adına BOTAŞ satış fiyatlarına uluslarası fiyat artışlarını doğrudan yansıtmıyor.

Doğal gaza zam mı gelecek? Yüzde 30…

BOTAŞ’ın bu artışı yansıtmadığında doğan zarar ise sermaye artışlarıyla karşılanıyor. Bu defa son zamanlarda meydana gelen fiyat artışlarının kalıcı olmasından dolayı artışın bir kısmının yansıtılabileceği vurgulanıyor. Uluslararası enerji fiyatlarındaki artışa paralel son zamanlarda her ay doğal gaz satış fiyatlarında artışlar uygulanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön