14 / 05 / 2024

Doğal gaza zam mı gelecek? Yüzde 30…

Doğal gaza zam mı gelecek? Yüzde 30…

Son dönemlerde uluslararası piyasalarda yaşanan fiyat artışlarına paralel, nisan ayı başı itibarıyla doğal gaza yeni zam bekleniyor. Aylık güncellemeler kapsamında sanayide kullanılan doğal gaz fiyatlarındaki artışın yüzde 30’lara ulaşabileceği öne sürüldü. 



TÜRKİYE AVRUPA’YA GÖRE UCUZ DOĞAL GAZ KULLANIYOR

Söz konusu artışlar bazen sanayide, bazen elektrikte bazen ise konutta kullanılan doğal gazlara yapılıyor. BOTAŞ’tan elde edilen verilere göre; mart ayından itibaren küresel çapta doğal gaz satış fiyatları 2022 yılında bir miktar gerilemekle beraber yüzde 349,72 oranında artarak 10 bin metreküpte 945,95 dolara ulaştı. 

Doğal gaza zam mı gelecek? Yüzde 30…

Yine BOTAŞ Türk lirası cinsinden konutlarda kullanılan gaza bakıldığında Türkiye, hâlen Avrupa ülkelerine nazaran ucuz konumda yer alıyor.

BOTAŞ, 2021 yılı sonbaharına dek görev zararı ilan etmezken, 2021 yılı sonu itibarıyla 50 milyar Türk lirası görev zararıyla yılı kapattığını duyurmuştu.

Doğal gazın alternatifi: Isı pompaları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön