29 / 04 / 2024

Doğal gaza zam mı geldi? Faturalar yükselecek mi? Yüzde 50 zam şoku…

Doğal gaza zam mı geldi? Faturalar yükselecek mi? Yüzde 50 zam şoku…

Sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 50, konutlarda kullanılan doğal gaza ise yüzde 35 oranında zam yapıldı. Elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza da yüzde 44,3 oranında zam yapıldı. Gıdadan enerjiye kadar birçok alanda zam yapıldı.



1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak kaydıyla 3 ayrı kalemde doğal gaza zam yapıldı. Sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 50, konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza da yüzde 44,3 oranında zam yapıldı.

Evsel Enerji Fiyat Endeksi'ne (HEPI-Household Energy Price Index) göre; Avrupa ülkeleri arasındaki konutlarda en düşük fiyatlı doğal gazın Türkiye'de kullanıldığı vurgulandı.

DOĞAL GAZA ZAM GELDİ

1 Nisan 2022’den itibaren tüketicilere imkanlar kapsamında asgari seviyede etkileyecek biçimde doğal gaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapıldı. Bu doğrultuda 1 Nisan 2022’den itibaren geçerli olmak üzere elektrik üretimi dışında kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 50, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 44,30 ve evlerde kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 35 artış yapıldı.

Doğal gaza zam mı geldi? Faturalar yükselecek mi? Yüzde 50 zam şoku…

Bu artışa karşın konutlarda kullanılan doğal gazın her bir metreküpüne devlet tarafından yüzde 70 destek veriliyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön