29 / 04 / 2024

Depremzede KOBİ'lere finansman desteğinin detayları tek tek açıklandı!

Depremzede KOBİ'lere finansman desteğinin detayları tek tek açıklandı!

Depremzede KOBİ'lere finansman desteğinin ayrıntıları tek tek belli oldu. İşte söz konusu destek ile ilgili son dakika detayları...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen depremzede KOBİ'lere faizsiz finansman desteğinde üst limit ağır hasarlılar için işletme başına 500 bin Türk Lirası'ndan 750 bin Türk Lirası'na çıkarıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı'ndan sonra X sosyal medya platformu üzerinden KOSGEB vasıtasıyla yeni bir desteğin devreye alındığını ve Dünya Bankası ile işbirliği halinde işletme başına 200 bin Türk Lirası ila 750 bin Türk Lirası arasında faizsiz kredi sağlayacaklarını duyurduğu belirtildi.

Paylaşılan detaylara göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada söz konusu desteğin üst limitinin ağır hasarlılar için işletme başına 500 bin Türk Lirası'ndan 750 bin Türk Lirası'na çıkartıldığı bilgisi verildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra söz konusu bölgedeki işletmelerde meydana gelen zararın karşılanması ve ekonomik canlanmanın sağlanması amacıyla "Türkiye: Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi"nin hayata geçirildiği belirtilen açıklamada önemli detaylara da değinildi.

Depremzede KOBİ lere finansman desteğinin detayları tek tek açıklandı!

Paylaşılan detaylara göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada söz konusu proje kapsamında, Dünya Bankası'ndan 450 milyon dolarlık finansmanla sağlanmış olan desteğin KOSGEB aracılığıyla az, orta ve ağır hasarlı işletmeler için farklı kademelerde kullandırılacağı belirtilerek,  işletmenin yer aldığı şehir, hasar durumu ve işletme ölçeğine göre artış göstereceği belirtildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ayrıca sıfır faizli olan desteğin 36 aylık bir süreci kapsadığı belirtilerek ilk 2 senesi geri ödemesiz olup 3. yılda 3 eşit taksitte geri ödemesinin tamamlanacağı belirtildi.

Söz konusu destekten yararlanmak isteyen işletmelerden sadece, borç taahhütnamesi ve hasar durum belgesi talep edileceği belirtilerek  Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde en az yüzde 30 gelir kaybına uğramış olan hasarsız işletmelerin de bu destekten faydalanabileceği belirtildi.

Konut ve araç satışında yeni dönem resmen başladı! 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek!

Milyonları ilgilendiriyor! Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı!

Kentsel dönüşümde büyük adım! Teklif,TBMM Genel Kurulu’nda!


Geri Dön