Kent Haberleri

Doğal gaza yüzde 38 zam geldi!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) konut doğal gazına zam geldiğini açıkladı. BOTAŞ tarafından söz konusu konu ile ilgili olarak yapılan duyuruda söz konusu zammın yüzde 38 oranında yapıldığı belirtildi.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) konut doğal gazına zam geldiğini açıkladı. BOTAŞ pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bu yılın Ağustos ayı itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 38, yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın satış fiyatında da yüzde 33,1 artışa gidildiğini duyurdu.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş.'nin resmi internet sitesinde Ağustos ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife tablosu yayımlandı.

Söz konusu bu tarifeye göre, ağustos ayı itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı yüzde 38, yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın satış fiyatı da yüzde 33,1 oranında arttı.

Ekonomim'de yer alan habere göre elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatıyla  yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin 1 metreküp ve üzerinde olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın satış fiyatında herhangi bir değişiklik olmadı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için de  11 bin 380 Türk Lirası şeklinde belirlendi.

Ayrıca bunun dışında elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin Türk Lirası şeklinde duyuruldu.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş.'nin konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine Ağustos ayında uygulayacağı satış fiyatı ise 1000 metreküp doğal gaz için 5 bin 631 Türk Lirası şeklinde açıklandı.

FİYAT TARİFELERİ AYLIK OLARAK HESAPLANIYOR


Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş.'nin resmi web sitesinde yer alan duyuruda, doğal gaz toptan satış fiyatları, piyasa koşulları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım-işletme giderlerindeki değişim dikkate alınıp mümkün olan en makul seviyede belirlendiği ve tüketicilere sunulduğu kaydedildi.

Tapuda dolandırılmamak için bunlara dikkat! 

Evde bakım maaşında zam müjdesi! Aile Bakanlığı resmen tarihi verdi

Merkez Bankası da 37 TL... Dolarda 1,2,3,4,5,6,7 tanesi peşe peşe açıkladı. Açıklama resmi