30 / 04 / 2024

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ’tan son dakika açıklaması!

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ’tan son dakika açıklaması!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), doğal gaz fiyatlarında haziran ayı için bir değişiklik olmayacağını duyurdu. BOTAŞ tarafından yapılan duyuruda, Avrupa ülkeleri arasında Ukrayna'nın ardından en düşük doğal gaz fiyatının Türkiye'de uygulandığı belirtildi.



Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), haziran ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış rakamında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu.

Kurumun resmi internet sitesinde haziran ayına yönelik tarife tablosu yayımlandı.

Doğal gazda hazirandan itibaren geçerli olacak mesken ve sanayi aboneleriyle elektrik üretimine ilişkin tarifelerde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Bu doğrultuda, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine haziran ayında gerçekleştireceği satış fiyatı bin metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak kararlaştırıldığı paylaşıldı.

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ’tan son dakika açıklaması!

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için bin metreküp doğal gazda 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 9 bin 478 lira olarak kayıtlara geçti.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise bin metreküp doğal gazın fiyatı 10 bin lira oldu.

Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.

BOTAŞ'ın resmi internet sitesindeki duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları temel alındığı zaman halen evlerde, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri içinde en düşük doğal gaz fiyatı Türkiye’de uygulanmaktadır” denildi.

İşte detaylar... 


Geri Dön