12 / 05 / 2024

Doğal gazda ağustos ayı tarifesi yayımlandı! Peki doğal gaza zam geldi mi?

Doğal gazda ağustos ayı tarifesi yayımlandı! Peki doğal gaza zam geldi mi?

Doğalgazda mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi sabit kalırken elektrik üretim amacı güden tarifede % 10 artış yapıldı. İşte detaylar...



ELEKTRİĞE ZAM BASKISI GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde elektrik fiyatlarına zam baskısını artıracak yeni bir düzenlemeye geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) alınan yeni kararla serbest piyasaya verilen fiyat tekliflerinin azami limiti kilovatsaati (kWh) 3.75 lirada 4 liraya yükseltildi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) aldığı yeni kararla sanayicilerle ticarethanelerin elektrik faturalarının daha çok artacağı, şirketlerin de bu yükselen maliyetleri ürünlerine zamlı şekilde yansıtacakları için pek çok üründe yeni zam dalgası olacağı gündeme geldi.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in aktardığına göre; Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) eski yönetim kurulu üyesi Olgun Sakarya, “Önümüzdeki ekim ayı beklenmeden ağustosta yeni zamlı tarifeler duyurulurda sürpriz olmaz. Ekim ayı beklenirse zam oranı daha da yükselecektir” ifadelerini kullandı. 

EPDK aldığı diğer bir kararla mesken ve tarımsal sulamada kullanılan elektriğin görece pahalı Son Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) limitini de mesken ve tarımsal sulama kullanıcıları için 7 milyon kWh / yıldan 100 milyon kWh’e çıkardı. Yeni karar ile beraber mesken ve tarımsal sulama kullanıcılarının SKTT üzerinden elektrik alma sınırı 7 milyon kwh’den 100 milyon kwh’e yükseltildi. Bu şekilde, büyük tarımsal sulama yapan kooperatiflerin daha yüksek ücret ile elektrik parası ödemeleri bitirilmiş oldu

Olgun Sakarya, konu ile  ilgili açıklamasında, "Türk Lirası’nın döviz kurları karşısındaki değer kaybına seyirci kalınmasının sonuçları kişilere önümüzdeki günlerde doğal olarak zam olarak karşısına çıkacak" ifadelerini kullandı ve kamusal yapıya dönülmesinin şart olduğunu dile getirdi. 

Doğal gazda ağustos ayı tarifesi yayımlandı! Peki doğal gaza zam geldi mi?

EDİTÖR NOTU: Bu haber 1 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.15'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,94 Türk Lirası, euro 18,35 Türk Lirası, altının gramı ise 1015 Türk Lirası değerinde.

Asgari ücret zammında yeni gelişme! Bakan Vedat Bilgin açıkladı! Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

10 bin liralık evin kirası 6 bin liraya düşecek! Uzman isimden flaş açıklama! Kira fiyatlarına ne oluyor?

Akaryakıt fiyatları listesine bakmadan yola çıkmayın! Akaryakıta zam geldi mi? İşte 1 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön