29 / 04 / 2024

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! 1.150 lira ödenecek!

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! 1.150 lira ödenecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yüz binlerce ihtiyaç sahibi haneye yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvuruların bugün itibarıyla başladığı açıklandı.



İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceğini bildiren Bakan Yanık şunları söyledi: “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak.”

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! 1.150 lira ödenecek!

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapacaklarını belirten Bakan Yanık, “Vatandaşlarımızın başvurusu sırasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekecek. Hastalarımızın yaşadığı hanelere, belirlediğimiz destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacağız” dedi. Bakan Yanık, “Ödemesini kendi yapamayacak durumdaki engelli ve yaşlıların da bu süreçte mağduriyet yaşamaması için hak sahibi abonenin faturası ve kimliği ibraz edilerek işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli kolaylığı sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Elektronik ortamda alınacak başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca detaylı inceleceğinin altını çizen Bakan Yanık, “Yapılacak değerlendirme sonrasında başvurusu kabul edilen vatandaşlarımız destekten yararlanmaya hak kazanacak” diye konuştu.

Doğalgaz yardımından yararlanmak isteyenler dikkat! Yardımdan kimler yararlanacak? İşte detaylar...

Doğalgaz desteği başvuruları yarın başlıyor! 1.150 lira ödenecek!

Doğal gaz faturalarında taksit dönemi başladı! Başvurunuzu yaptınız mı?

Doğalgaz abonelik ücretlerinde son dakika! Resmen açıklandı!

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet devreye girdi! Her aileye 206 lira verilecek!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Yatırımcılar heyecanlı! Altın yükseliyor, dolar ne olacak?

Gümüş atağa geçti! Gümüşten yatırım olur mu diyenlere...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön