29 / 04 / 2024

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! 1.150 lira ödenecek!

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! 1.150 lira ödenecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yüz binlerce ihtiyaç sahibi haneye yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvuruların bugün itibarıyla başladığı açıklandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün kabine toplantısında açıklanan 4 milyon haneye doğalgaz desteği başvuruları bugün başladı. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen aileler e-devlet üzerinden ve bakanlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) giderek başvuruda bulunabilecek. Doğalgaz destek ödemeleri Mart ayının ikinci haftasında başlayacağının bilgisi paylkaşıldı.. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kriterlerine uyan 4 milyon haneye verilecek destek, termal haritaya göre belirlenecek. Destek ödemeleri hane başına 450 ile 1150 lira arasında değişecek. Doğalgaz sübvansiyonları Mart ve Ekim aylarında olmak üzere yılda iki kez yapılacaktır. Başvuru sonucunda hak sahipleri doğalgaz faturalarını PTT'lere ibraz ederek destekten yararlanacak.

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! 1.150 lira ödenecek!

Doğalgaz Tüketim Desteğine başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağını belirten Bakan Yanık, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek” dedi. Ödemelerin Mart ayı içerisinde yapılacağını hatırlatan Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek” ifadelerini kullandı.

Doğalgaz destek ödemesinden herkes faydalanabilecek mi? Bu konuda açıklamalarda bulunan Bakan Derya Yanık şu önemli açıklamaları yaptı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön