13 / 05 / 2024

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! Başvuran PTT'den 450-1150 TL desteğini kapıyor! İşte başvuru ekranı

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! Başvuran PTT'den 450-1150 TL desteğini kapıyor! İşte başvuru ekranı

Kış mevsimin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar doğalgaz desteğinin detaylarını araştırmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın doğalgaz devlet desteğine ilişkin açıklamasının ardından konu tekrardan gündeme geldi. Peki doğalgaz desteğinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...



Doğalgaz desteği başvuruları başladı! Başvuran PTT den 450-1150 TL desteğini kapıyor! İşte başvuru ekranı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DOĞALGAZ DESTEĞİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu destek peketine ilişkin, "Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır." diyerek  "Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz" açıklamasını yaptı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dar gelirli olan, doğal gaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede yaşayan ve doğal gaz abonesi bütün vatandaşların destekten faydalanabildiğini aktararak, tutarın yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişeceğini duyurdu. 

Bakan Yanık; "Ödemesini yaptığımız ilk taksit tutarı bölgelerin mevsimsel durumuna göre 225 TL ile 575 TL arasında değişecek." ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Doğalgaz yardımı başvurularının 5 Eylül 2022 tarihi itibariyle başladığını açıkladı. Peki başvuru şartları ne oldu? Başvurular nereden nasıl yapılacak? İşte yanıtı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön