Ekonomi

Doğalgaz desteği ödemeleri hangi tarihte yapılacak? Bin 150 TL doğalgaz yardımı ne zaman ödenecek, kimlere verilecek?

Doğalgaz fatura yardımı için başvuruda bulunan vatandaşlar destek paralarının ne zaman hesaplarına yatırılacağını merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşların meraklarını giderecek sorulara yanıt verdi. Peki Bin 150 TL Doğalgaz yardımı ne zaman ödenecek, kimlere verilecek? İşte ayrAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşların meraklarını giderecek sorulara yanıt verdi

Doğalgaz fatura yardımı için başvuruda bulunan vatandaşlar destek paralarının ne zaman hesaplarına yatırılacağını merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşların meraklarını giderecek sorulara yanıt verdi. Peki Bin 150 TL Doğalgaz yardımı ne zaman ödenecek, kimlere verilecek? İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaklaşık 4 milyon haneye 450 ila bin 150 Türk Lirası arası doğalgaz desteğinde bulunacakları açıklamıştı. Doğalgaz fatura yardımı için başvuruda bulunan vatandaşlar destek paralarının ne zaman hesaplarına yatırılacağını merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşların meraklarını giderecek sorulara yanıt verdi. Peki Bin 150 TL Doğalgaz yardımı ne zaman ödenecek, kimlere verilecek? İşte ayrıntılar...

Doğalgaz destek ödemeleri ne zaman? 

Vatandaşa yapılacak doğalgaz destek ödemeleri yılda iki kez üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar, PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek yatdım desteğinden faydalanabilecek.

Başvuru nasıl yapılır?

Doğalgaz Tüketim Desteği'ne başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Söz konusu destek kampanyasına, sosyal yardımlaşma ya da E-Devlet üzerinden müracaat alınacak. Böylece vatandaşların, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunması gerekiyor.

Doğalgaz desteği açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediğimiz Destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek" dedi.

İhtiyaç sahibi olmak koşuluyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği bulunan bütün vatandaşların destekten faydalanabileceğini bildiren Bakan Yanık şu ifadeleri kullandı:

"Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet'ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak."

Sağlık raporu bulunan vatandaşlara ek ödeme yapılacağını dile getiren Yanık, "Vatandaşlarımızın başvurusu sırasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekecek. Hastalarımızın yaşadığı hanelere, belirlediğimiz destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, "Ödemesini kendi yapamayacak durumdaki engelli ve yaşlıların da bu süreçte mağduriyet yaşamaması için hak sahibi abonenin faturası ve kimliği ibraz edilerek işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli kolaylığı sağlayacağız"  diye konuştu.

 


 

Doğalgaz destek paketi ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı desteği senede iki kez olmak üzere mart ve ekim aylarında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Doğalgaz destek kampanyasından kimler faydalanacak?

Bakan Derya Yanık, ihtiyaç sahibi olmak koşuluyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede yaşayan eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceğini kaydetti.

Rus enerji şirketi Gazprom: Avrupa'da depolarda gaz tükeniyor! 

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yüzde 60 arttı!