Ekonomi

Doğalgaz fatura desteği ile ilgili flaş gelişme! 1.150 lira hesaplara yatacak!

Devlet tarafından ısınma desteği adı altında kömür yardımından sonra 2022 yılı ile birlikte doğalgaz faturası desteği de eklendi. Doğalgaz faturası destek ödemelerinin ne zaman verileceği ihtiyaç sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki, 2022 doğalgaz faturası desteği ne zaman verilecek?Isınma yardımı adı altında verilen yardımlarının 2022 yılı ile birlikte doğalgaz faturası desteği olarak da verileceği açıklanmıştı

Devlet, ihtiyaç sahiplerine bir çok alanda destek ödemesi veriyor. Isınma yardımı adı altında verilen yardımlarının 2022 yılı ile birlikte doğalgaz faturası desteği olarak da verileceği açıklanmıştı. Bu müjdeli haberin ardından destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı ve kimlerin alacağı merak edilmeye başlandı. Peki, 2022 doğalgaz faturası desteği ne zaman ödenecek? Doğalgaz yardımı nasıl alınır? İşte merak edilenler...

A Haber'de yer alan habere göre; devlet kömür desteği olarak verilen ısınma yardımının kapsamı genişletilerek buna doğalgaz faturası desteği de m eklendi. Peki, 2022 doğalgaz faturası desteği ne zaman ödenecek ? Doğalgaz yardımı nasıl alınır? İşte tüm ayrıntılar...

 

DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Uygulama hayata geçtiğinde doğalgaz yardımı başvuruları da diğerleri gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve e-Devlet üzerinden yapılacak.

 

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kimlerin yararlanabileceği konusunda diğer sosyal yardımlarda olduğu gibi gelir durumuna bakılması beklenmektedir. Örneğin; Kömür yardımında hanede kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin (1.417 lira) 1/3'ünden az olup olmadığına bakılıyor.

Yani hanede 4 kişi varsa ve haneye giren para 5 bin 670 liranın altındaysa bu yardım yapılıyor. Bu kriterin doğalgaz için de geçerli olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Destek, 6 aylık kış dönemi boyunca verilecek. Ödemeler iki eşit taksitte yapılacaktır. Buna göre taksit dönemleri Mart ve Ekim olarak belirlendi. Ödeme, hak sahibinin PTT Kartına yatırılacak.

Böylece doğrudan kişinin hesabına aktarılacak. Kişi faturayı alarak PTT'deki hakkı ile ödemesini geri alacaktır.

 

450 İLE 1150 TL ARASINDA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, ödemeler ısıl haritaya gre değişkenlik gösterecektir. Çünkü Erzurum'da ısınma ihtiyacı ile Ege'de ısınma ihtiyacı birbirinden farklıdır.  Buna göre; hane başına 450 lira ile 1.150 lira arası destek ödemesi verilecek.

Yıllık toplam 3 milyar liraya yakın destek öngörülüyor.

Doğalgaz faturanız 150 TL üzerinde geliyorsa dikkat! 3 taksit yapılacak!

Doğalgaz faturalarında müjde! 120 TL'den fazla gelenler dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 4 milyon aileye doğalgaz desteği!

Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Dolar zirveye çıkacak! Tarih verildi!

FED faiz kararı sonrası altında şok hamle! Gören inanamıyor!

Dikkat! Borsa ve altında kritik hafta!