Ekonomi

Doğalgazda her kente farklı fatura gelecek! İşte detaylar!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz faturaları artık her kentte farklı olarak. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz faturaları da dahil pek çok alanda düzenlemeler içeren toplamda 18 maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber Global'de yer alan habere göre, önümüzdeki süreçte bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak kademeli doğalgaz satış fiyatı uygulanacak. Peki kademeli doğalgaz satış fiyatı nedir? Kademeli doğalgaz satış fiyatından nasıl yararlanılır?

İKLİM KOŞULLARINA GÖRE KADEMELİ FATURA GELİYOR

Yaşanan son gelişmelere göre, enerji verimliliğini artırmak, fazla tüketim yapanların ise fazla tüketimin maliyetine katlanması ve doğalgaz enerjisinin tasarruflu şekilde kullanılmasını teşvik etmek için faturalarda kademeli tarife sistemine geçiliyor.

Faturalarda kademeli tarife sistemine geçilmesiyle, bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak kent ya da bölge bazında kademeli doğalgaz satış fiyatı uygulanacak. Yapılacak düzenlemeyle maliyetler için bir çalışma gerçekleştirilecek ve gerekli olan tüm abone grubu için kent bazında iklim şartları ve tüketim miktarına uygun olacak bir kademe belirlenmiş olacak.  Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kademeli faturayla, oluşan tüketim maliyetleri bu kademe üstünde tüketim gerçekleştiren abonelere yansıtılmış olacak. 

VİLLA İLE GECEKONDU FİYATI AYNI MI OLACAK?

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş şunları söyledi: "Arkadaşlarımı kanun teklifini hazırlıyorlar. 4 Ocak tarihinden itibaren, Meclis çalışmalarına başladığında kademeli doğalgaz tarifesini getireceğiz. Villada oturanla gecekonduda oturanın aynı fiyatla doğalgaz tüketimini uygun bulmuyoruz" 

Doğalgaz desteği başvuruları başladı mı?

Doğalgaz desteği başvurusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından sonra en çok aratılan ve en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Gerçekleştirilen kabine Toplantısı sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kömür yardımı gibi doğalgaz yardımının da yapılacağı bilgisini paylaştı.

Doğalgaz desteği başvuruları henüz başlamadı. Doğalgaz desteğinden faydalanmak isteyenler hemen başvuru yapmak bu destekten faydalanmak istiyor. 

Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır?