Ekonomi

Doğalgaz faturası desteği başvurularında son dakika! 1.150 TL yardım almak için...

Son zamanlarda gelen yüksek doğalgaz faturalarından sonra devlet doğalgaz desteği kampanyasını duyurdu. Peki doğalgaz destek kampanyasının başvurusu ne zaman bitiyor? İşte doğalgaz destek kampanyası başvurusu ve detayları...Söz konusu kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlar doğalgaz destek kampanyasının başvurusunun detaylarını araştırmaya başladı

Son zamanlarda gelen yüksek doğalgaz faturalarından sonra devlet doğalgaz desteği kampanyasını duyurdu. Söz konusu kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlar doğalgaz destek kampanyasının başvurusunun detaylarını araştırmaya başladı. Doğalgaz desteği kampanyasına başvurular e-Devlet ekranı üzerinden yapılıyor. 450 Türk Lirası ile bin 150 Türk Lirası arasında değişen miktarlarda yarımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuruların ne zaman biteceğini merak ediyor. İşte, doğalgaz yardımı başvurusunun detayları...

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz destek başvurularının kabul edilmesinden sonra  216 bin başvurunun yapıldığını açıklandı. Peki başvurular için son tarih ne?

216 BİN BAŞVURU GERÇEKLEŞTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabı Twitter'da, Doğalgaz Tüketim Desteğine yönelik açıklama yaptı.

Yanık, "Doğal gaz yardımı kapsamında son 3 günde e-Devlet üzerinden 216 bin başvuru aldık. Daha fazla vatandaşımıza ulaşmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Doğalgaz ödemeleri nasıl yapılacak?

Doğalgaz ödemelerinin nasıl yapılacağına yönelik açılama yapan Yanık, ödemenin hak sahibinin PTT hesabına yatırılacağını bilgisini verdi.

Doğalgaz desteği ödemeleri hangi zamanlarda ödenecek?

Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Öyle ki kömürün 2 katından fazla hane sayısı. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz. Yani, ödemelerimiz ısıl haritaya göre belirlenmiş 450 lira 1150 lira arasında değişiyor bölgesine göre. Belirttiğimiz tarihleri geçmemek, eğer mümkün olursa daha erken sürelerde yapmak için yoğun bir gayret gösteriliyor."

Bakan Yanık, doğalgaz yardım ödemelerinin 3'er aylık dönemler halinde senede iki defa yapılmasının planlandığını söyledi.

 

Doğalgaz yardımı desteği ne kadar olacak?

A Haber'de yer alan habere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, söz konusu desteğin ısıl haritaya göre belirleneceğini dile getirerek, "Hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında destek sağlanacak." dedi.

Doğalgaz yardımından kimler yararlanacak?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara doğalgaz fatura desteğinin yapılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında;

"Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için yılda 2 defada ödenmek üzere 450 lira ile bin 150 lira arasında değişen miktarlarda doğalgaz desteği sağlayacağız. Kronik hastaların ve yaşam destek cihazına bağlı olarak hayatını sürdüren kişilerin bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ilave yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Doğalgaz yardımı nasıl yapılır?

Yardım başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Yapılacak incelemelerin ardından başvurusu onaylanan vatandaşlar destekten faydalanmaya hak kazanacak. Vatandaşları PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilecek. Öte yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların ise destek miktarı kartlarına yatırılacak.

E-devlet kaydı olmayan vatandaşlar ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ve sosyal hizmet merkezlerine müracaat edebilecek.

Başvuranlara 1.150 TL verilecek! Sizde alabilirsiniz...

100 TL ve üzeri doğal gaz faturası gelenler dikkat! Siz de faydalanabilirsiniz..

Doğalgazı yakmayanlar ceza ödeyecek! Milyonlarca kişiye petek şoku!