03 / 05 / 2024

Doğalgaz faturalarında tarih verildi! BOTAŞ'tan tüm abonelere duyuruldu!

Doğalgaz faturalarında tarih verildi! BOTAŞ'tan tüm abonelere duyuruldu!

0 TL doğalgaz faturası için açıklamada geldi. Doğal gaz kullanan kişilere duyuruldu. İşte detaylar!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz gazının sisteme uyumuna dair yapılan törende, geçen ay doğal gaz kullanımının 31 Mayıs 2023 tarihine kadar ücretsiz olduğu ve 1 sene boyunca aylık 25 metreküp doğal gazdan ücret talep edilmeyeceği belirtildi. Resmi Gazete’de alınan kararla, milyonlarca kişi, 0 Türk Lirası doğal gaz faturası yollandı.

Bu uygulama, yurttaşların ekonomik olarak rahatlamasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Doğal gaz kullanımının bedava olması ve düşük tüketim miktarı ile ücret alınmaması, ailelerin enerji giderlerini azaltılıp, bütçelerine bir nebzede olsa nefes aldıracak.

Bilhassa kış aylarında doğal gaz tüketimi artış yaşanan evlerde, bu uygulama ailelerin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılarken mali yüklerini azaltmayı hedefliyor. 1 sene boyunca aylık 25 metreküp doğal gazdan ücret alınmamasına dair, düşük tüketimli evler için önemli bir avantaj olarak görülüyor.

1000 METREKÜP FİYATI 4,080 TL OLARAK AÇIKLANDI!

Doğal gaz fiyatlarına dair olarak BOTAŞ'ın Haziran ayı için yaptığı açıklamanın ardından zam ya da indirim olup olmayacağı merak ediliyordu. BOTAŞ, Haziran itibari ile elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve konut abonelerinin tarifesinde herhangi bir değişiklik yapmadığı dile getirildi.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna bakıldığında; Haziran ayında mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimine dair tarifeler sabit tutuldu. Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulanacak satış fiyatı da 1000 metreküp doğal gaz için 4,080 TL olarak kaydedildi.

Sanayi aboneleri için kademe 1'de 1000 metreküp doğal gaz fiyatı 7,124 Türk Lirası olurken, kademe 2'de ise 9,478 Türk Lirası olacağı açıklandı. Elektrik üretim amaçlı tarifede de 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 10,000 TL olarak duyuruldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön