28 / 04 / 2024

Doğalgaz faturalarında 150 TL birden artış olacak! 

Doğalgaz faturalarında 150 TL birden artış olacak! 

Kış ayları geldiğinde en çok cep yakan ve yüksek gelen faturalar arasında yer alan doğalgaz faturaları her vatandaşın dikkatli takip ettiği ödemeler arasında yer alıyor. Doğalgaz faturalarının 150 TL birden artacağı duyuruldu. Bu miktar faturalara ne zaman yansıyacak?



Geçtiğimiz sene Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz ile beraber tüm Türkiye'ye müjdesi verilmişti. Bu süreçte, bir sene boyunca her haneye ücretsiz olarak verilen 25 metreküp doğalgaz faturalara yansırken ödemelerin hangi tarihe kadar geçerli olacağı da belirlendi. Buna göre, tüm hanelerin faturaları 150 TL birden artacak. Haberin tüm detayları

DOĞALGAZ FATURALARINDA 150 TL ARTIŞ

Geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yayımlanan ve tüm Türkiye'deki haneleri ilgilendiren karar kapsamında aylık olarak 25 metreküp doğalgaz bedeli Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyordu. Uygulamanın hangi tarihe kadar geçerli olduğu merak edilirken geçtiğimiz günlerde açıklama yapıldı.

karar.com'da yer alan habere göre; 14 Mayıs seçimlerinden önce hayata geçirilen uygulama kapsamında 31 Mart seçimleri de dikkate alınarak bir sene süre ile uzatıldı. Mevcut doğalgaz fiyatları üzerinden yaklaşık 150 TL'lik bir tutara denk gelen 25 metreküp doğalgaz bedeli 1 Mayıs 2024 tarihi itibari ile faturalara yansımaya başlayacak.

Buna göre, konutlarda geçerli olan doğalgaz metreküpünün Türkiye ortalamasının 6,07 TL olduğu göz önüne alındığında yapılan hesaplamalar doğrultusunda bir yıl boyunca konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacının yaklaşık 25 metreküplük kısmının ücretsiz olacağı duyuruldu. Ücretsiz doğalgaz Bedeli aylık 151,75 TL'ye denk gelirken 1 yıllık dönem içerisinde ücretsiz doğalgaz bedeli 1821 TL olarak kaydedildi.

Doğalgaz faturalarında 150 TL birden artış olacak! 

DOĞALGAZA ZAM OLMAYACAĞI AÇIKLANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda doğalgaz fiyatlarının zam yapmanın gündemde olmadığı aktarıldı. 31 Mart seçimleri öncesi enerji fiyatları başta olmak üzere hiçbir harcama kaleminde zam beklentisi olmadığı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika doğalgaz desteği açıklaması! 

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Doğalgazda şubat tarifesi belli oldu! Doğalgaz faturası şubatta ne kadar gelecek?

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön