29 / 04 / 2024

Üsküdar Prestige Konakları'na Anzer balıyla tanıtım!

Üsküdar Prestige Konakları'na Anzer balıyla tanıtım!

Hürriyet gazetesi emlak eki yazarı Seda Tabak, Üsküdar Prestige Konakları'nın lansman toplantısında Anzer balıyla tanıtım yapıldığını yazdı. Tabak, köşesinde Esenyurt ilçesine Kadir Topbaş müdahalesini de eleştirdi...



İşte o yazı;

Esenyurt'a Topbaş ayarı

Çok değil bundan birkaç yıl öncesine kadar kaçak yapılaşmanın en yaygın olduğu bölgelerin başında geliyordu Esenyurt... Bugünlerde ise, adım başı büyük çaplı konut projelerine rastlamak mümkün. Ve bu projelerin neredeyse tamamı büyük emsalli... Bir arsa üzerinde yapılabilir inşaat alanının parsel alanına oranıdır emsal. Yani bu da şu demek oluyor: Esenyurt'ta arazi küçük olsa da projelerdeki bina sayısı çok...

Duyduğuma göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bu durumdan rahatsız olduğu için olaya el koymuş. Bu bölgede imar yeniden düzenleniyormuş. Birçok projede blok ve kat sayılarında azaltmaya gidilirken, 19 firmaya yasal işlem yapılmış. Aralarıda gazetelerde sayfa sayfa ilanlarını gördüğümüz müteahhitler de var.

Şehircilik açısından bakılırsa yapılan müdahale yerinde. Ancak mağdur yaratmamak adına, en azından satışının büyük çoğunluğu tamamlanmış projeler muaf tutulabilirdi diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü çok zor şartlarda daire sahibi olan vatandaş var. Üç kuruşu biriktirip, varım yoğunu eve yatıran insanların hakları var... Umuyorum bu yeni düzenlemeyle birlikte, en azından ev sahibi olanların mağdur olmamaları sağlanabilir.

Anzer ballı konut lansmanı

Geçenlerde bir konut projesinin lansmanma davet edildim. Üsküdar Prestige Konakları...

Prestige Marketleri'ni birkaç yıl önce İttifak Holding'e satarak gıda sektöründen çekilen ve gayrimenkul sektörüne giren Prestige Grup, ünlü isimlerin ve özellikle işadamlarının talep ettiği lüks konutlar inşa etmek için kollan sıvadı. Bugüne kadar 20'nin üzerinde işyeri inşa eden şirketin patronu Cemil Öztürk.

Cemil Bey, çok renkli bir insan... Kendisinin Oflu olduğunu da söylemeden edemeyeceğim. Karadeniz insanının yüksek enerjisi, ışığı ve azmi herkeste bulunmaz. Cemil Bey de bu coğrafyanın bütün özelliklerini taşıyor...

'Krallara ve Kraliçelere layık' lansmanda birçok renkli hadise yaşandı ancak en renklisi hiç kuşkusuz Cemil Bey'in Trabzon'dan özel olarak getirttiği Anzer balını, elleriyle basın mensuplarına yedirmesiydi. Hatta tabağındakini bitirmeyenlere şaka yollu bu nadide balın değerini hatırlatmasıydı.

Biraz da projeden bahsetmek istiyorum. Üsküdar Prestige Konakları adını verdiği proje, 20 daire ve 4 apartmandan oluşan bir site. Kaba inşaatı yeni bitmiş fakat beklenenin üzerinde talep görmüş. Şimdiden 7 konut satılmış bile... Bu talebi Cemil Bey şu şekilde değerlendiriyor: "Çünkü 7 yıldızlı ve Üsküdar'da Boğaz'a nazır tek siteyi inşa ediyoruz. Boğaz'da ilk kez komşuluk olacak. Çünkü evler Boğaz'da genelde müstakil. Ayrıca ev hanımlan Boğaz manzarası seyrederken yemek pişirecek."

Toplam 25 milyon dolara (46,5 milyon TL) mal olacak Üsküdar Prestige Konaklan'nm kaba inşaatı 4 ayda tamamlanmış. Nisan'da da yaşam başlayacak. Metrekare fiyatları 5 bin dolar ile 7 bin dolar (9,3-13 bin TL) arasında değişiyor. Ailelerin beklentilerine göre iç mekânları yeniden yorumlamaya, malzeme ve dekorasyon değişimlerine de imkan sağlanıyor bu projede. Yani kişiye özel olma, eskilerin tabiriyle ısmarlama ayrıcalığına sahip.

Malzeme seçimini ev sahipleri yapıyor

Eroğlu'nun İstanbul Lounge-2 projesinde tüm detaylar, ev sahiplerinin tercihlerine göre şekilleniyor. Mutfak dolabı kapak rengi, banyo seramik ve parke seçimleri için ev sahiplerine dört ayn alternatif sunulan projede malzeme seçimleri yü sonuna kadar tamamlanacak. Bu seçimler için Eroğlu, ekstra bir ücret talep etmiyor. Alanları 40-259 metrekare arasında değişen toplam 605 konut bulunuyor. 150 milyon TL yatınm bedeli ile hayata geçirilen İstanbul Lounge-2 projesinde teslimlerin Mart 2013'te yapılması planlanıyor.

Seda Tabak / HÜRRİYET


Geri Dön