16 / 05 / 2024

Doğalgaz faturası alanlar artık değişti! Sayaç okuma işlemi yapılmayacak!

Doğalgaz faturası alanlar artık değişti! Sayaç okuma işlemi yapılmayacak!

Doğalgaz faturası evine gelenlere önemli biri duyuru yapıldı. Artık sayaç okunmayacak: O tarihe kadar durduruldu. İşte detaylar!



EPDK DUYURDU! BU ALINAN KARAR BİR ÖNLEM!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, OHAL çerçevesinde deprem bölgesindeki doğalgaz kullanıcılarının faturalarını belirlemek için sayaç okuma işlemini durdurduğunu belirtti. Bu karar kapsamı ile, 31 Mayıs 2023'e kadar tüm doğalgaz konut aboneleri ile yıllık tüketimi 100 bin metreküp ve altında olan diğer tüm tüketicilerin doğalgaz faturaları, tahmini olarak belirlenmiş olacak. Bu karar, sayaç okuma işleminin deprem bölgesindeki riskleri azaltmak için alınmış bir önlem olarak duyuruldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) aldığı bu karara göre, deprem bölgesindeki doğalgaz dağıtım şirketleri, deprem sonrası hizmetleri sürdürmek amacı ile gerekli olan işlemler hariç olmak üzere mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerini OHAL süresince erteleme hakkına sahip olacaklar. Bu karar ile 6 Şubat 2023'teki depremlerden dolayı OHAL ilan edilen ya da afet bölgesi ilan edilen yerlerde geçerli olacaktır. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

31 MAYIS TARİHİNE KADAR SAYAÇ OKUMA İŞLEMİ DURDURULDU!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) aldığı karar doğrultusunda, deprem bölgesi ilan edilen ve OHAL kararı alınan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illerinin tamamı için ve Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki doğal gaz abonelikleriyle ilgili olarak 31 Mayıs 2023 tarihine kadar sayaç okuma işlemleri durdurulacak. Ama acil müdahale nedeniyle yapılması gereken kesintiler ile diğer mevzuat uyarınca yapılması gereken kesintiler dışındaki kesintiler ve bu kesintilere ilişkin bildirimler yapılabilir. Fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri de 31 Mayıs 2023 tarihine kadar ertelenecek ve toplam doğal gaz tüketimine esas fatura bedeli, 6 eşit taksit durumunda tahsil edilecek. Borçtan dolayı hizmeti durdurulan tüketicilere ödeme koşulu aranmaksızın tekrardan doğal gaz verilebilecek konumuna gelecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön