16 / 05 / 2024

Doğalgaz hangi saatlerde ucuz? Doğalgaz nasıl daha az yakar?

Doğalgaz hangi saatlerde ucuz? Doğalgaz nasıl daha az yakar?

Doğalgaz hangi saatlerde ucuz? Doğalgaz nasıl daha az yakar? soruları havaların soğuması ile kombilerini yakmaya başlayan vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı.



DOĞALGAZ HANGİ SAATLERDE UCUZ?

Gece kapatılarak tasarruf ettiğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, fakat ertesi gün ısıtmak için daha fazla enerji harcamanız gerekecektir. Gece daha düşük ısılarda tutmak gerek. Öte yandan kombinin derecesinin, normal yaşam standartları için gündüz 22 derece, gece saatlerinde 17 ile 18 olarak tutulmasının ideal olduğu tavsiye edilir.

Yoğuşmalı kombilerde enerji tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanında perdeler peteklerin önünü kapatmamalıdır. Bu bilgilere ek olarak petek önüne koltuk, masa veya çiçek konulmamalıdır. Önü açık olan petekler mekanın, odanın daha çabuk ısınmasını sağlar. Son olarak da oda termostatları istenilen ısının sabitlenmesini ve kombinin gereksiz çalışmasını engeller. Böylece faturada yüzde 6 tasarruf yapılmaktadır.

DOĞALGAZ NASIL DAHA AZ YAKAR?

Doğalgazın az yakması için bazı yöntemler bulunmaktadır. İşte o yöntemlerden bazıları;

  • Oturulan binaya ya da daireye yalıtım yapılabilir.
  • Gün sonunda petekler kapatılmamalıdır. Petek kapatarak tasarruf sağlanmaz. Çünkü evdeki eşyalar, duvarlar petekleri kapattığınızda soğur. Bu durumda da petekleri tekrar açtığınızda gereğinden fazla doğalgazın derecesini yükselterek ısıtmak zorunda kalırsınız.
  • Kombiyi çalıştıracağınız zaman 50 derecede çalıştırılabilir.
  • Perde boyu petekleri kapatmamalıdır,
  • Isı yalıtım levhaları kullanılabilir,
  • Koltuk ile petekler arasında 2530 cm uzaklık olabilir,
  • Su sıcaklığına dikkat edilebilir,
  • Kombi bakımı bu noktada önem arz ediyor. Kombi bakımı düzenli olarak yapılmalıdır.

Tasarruf için kombi kaç derecede yanmalıdır sorusuna da şöyle bir yanıt verebiliriz. Hesaplama yapıldığı zaman İdeal olan 20 derece bir sıcaklık için kombinin 50°C’de çalıştırılması yeterli olacaktır. Kombinizin evi 20 derecede tutması için, hava soğuduğunda kombinin ısıtma sıcaklığını arttırmalı, hava ısındığında da düşürmelisiniz.

Kahvaltı sofrasının vazgeçilmezine öyle bir zam geldi ki! Artık o ürünü almak lüks oldu!

TOKİ 25 Ekim temel atma töreni saat kaçta yapılacak? TOKİ temel atma töreni hangi illerde olacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön