21 / 05 / 2024

Doğalgaz yardımı için nereye başvurmam gerekiyor?

Doğalgaz yardımı için nereye başvurmam gerekiyor?

Doğalgaz yardım başvurusu vatandaşların araştırdığı konuların başında geliyor. Peki Doğalgaz yardımı için nereye başvuruluyor? İşte detaylar!



DOĞALGAZ DESTEĞİ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz yardımı başvuru gündemdeki yerini koruyor. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte doğal gaz desteği hakkında vatandaşlar daha detaylı bilgi almak istiyor. Doğal Gaz Tüketim Desteği programı bağlamında, yardım başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaya başladı. Başvuruların nasıl yapılacağını merak eden birçok kişiye de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık'ın açıklamaları yanıt olmuş oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık, "Desteğimizden, doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, e-devlet sistemi üzerinden Bakanlığımızca sunulan 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri doldurup başvuru yapabilirler. Bu kapsamda halihazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız." Diye konuştu.

DOĞALGAZ DESTEK ÜCRETİ NE KADAR?

Doğal gaz Tüketim Desteğinde de tutarlarında artırıma gidildi. Mevcut 415 ile 1.150 TL olan destek miktarı 900 TL  ile 2.500 TL olacak şekilde yeniden düzenlendi.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Doğal gaz desteğini almak için belli başlı şartlar bulunmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Doğalgaz Tüketim Desteği" programından hanelerin faydalanabilmesi için başvuru sahibinin bazı özelliklerde olması gerekiyor. İşte bahsedilen o özellikler;

  • Türk vatandaşı olması gerekiyor,
  • EDevlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunmalıdır,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe ya da beldede ikamet ediyor yani orada yaşıyor olması gerekiyor,
  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliğinin olması gerekiyor,
  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması bunun yanında hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi şartları aranmaktadır.

İslam Memiş güvercin olup uçacak dedi! Gram altın fiyatları da bir anda…

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir ev fiyatları ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön