18 / 05 / 2024

Doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek?

Doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek?

Doğalgaz yardımına dair sorular sıklaşmaya başladı. Soğukların bastırmaya başladığı şu günlerde vatandaşlar, doğalgaz yardımına dair detayları araştırıyor.



DOĞALGAZ YARDIMI TAMAMLANDI NE DEMEK?

Doğalgaz yardımı tamamlandı uyarısı, doğalgaz yardımının tamamlandığını yani sonlandığını ve doğalgaz desteği alma yönünde değerlendirmenin gerçekleştiğini belirtmektedir.

DOĞALGAZ DESTEĞİ HANGİ AYLARDA VERİLİYOR?

Doğalgaz yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" bölümünden yapılmaktadır. Doğalgaz desteği ödemeleri üç aylık olarak yani üçer aylık dönemler şeklinde yılda iki kez o da mart ve ekim aylarında olmak üzere gerçekleşmektedir. Başvuru sonucu hak sahibi olan vatandaşların PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilirler.

DOĞALGAZ YARDIMI ELDEN ALINIR MI?

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, elden alınır mı? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Doğalgaz fatura desteği ödemeleri, başvurusu kabul edilen hak sahiplerinin PTT kartına yatırılacak ve vatandaşlar ödemelerini PTT şubelerinden teslim alabilirler.

DOĞALGAZ YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

İşverenler çalışanlara elektrik, doğal gaz ve ısınma giderlerine karşılık olacak şekilde yapacakları ödemelerde belirtilen şartları ise şu şekilde belirlenmiştir;

  • Aylık toplam 1000 TL'yi aşmayan ödemeler istisna kapsamında yer alıyor. İşverenler, çalışanlarına elektrik, doğal gaz ve ısınma giderlerine karşılık olacak şekilde, yapılacak ödemelerin aylık tutarı 1000 TL'ye kadar olan bölümü istisna kapsamında bulunuyor.
  • 1000 TL'yi geçen kısımda da gelir vergisi ve SGK primine tabi tutulur. Bu ödemelerin çalışanların mevcut ücretlerine, prime esas kazançlarına ek olacak şekilde yapılması gerekiyor. Bu istisnai durumdan yararlanabilmek için, yapılacak söz konusu ödemelerin mutlaka çalışanların mevcut ücretlerine yani prime esas kazançlarına ek olarak yapılması gerekmektedir.
  • Çalışanların ücretinde bir artış oluşturmadan ücret kalemlerinin adı değişecek, bu istisnalardan yararlanılması mümkün görünmüyor.
  • Çalışanlara bu ödemelerin yapılması işverenler açısından zorunlu değildir, isteğe bağlı bir ödemedir.

Kıdem tazminatı 2023 ne kadar olacak?

TOKİ çıktığını nasıl öğrenirim?

E-devlet üzerinden tapu randevusu nasıl alınır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön