02 / 05 / 2024

Doğalgaza büyük zam!

Doğalgaza büyük zam!

Dünyadaki petrol fiyatlarının yükselmesi ve altın döviz piyasasında sert düşmesiyle Türkiye’nin enerjideki giderleri günden güne katlanıyor. Sanayiye yapılan yüzde 200’lük zammın ardından sıra konutlara zam yapılmasına geldi.



Artan döviz kurları ve dünyada yükselen petrol fiyatları nedeniyle, Türkiye’nin enerjideki giderleri günden güne katlanıyor. Sanayiye yapılan yüzde 200’lük zammın ardından sıra konutlara geldi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Sektörde biriken pahalı doğalgaz tarifesi, yeni düzenlemeyle konut tüketimine dağıtılacak. Böylece 3 kat pahalı doğalgaz tüketen sektörün yükü azalırken, evlerdeki faturalar da artacak. Dünyada artan döviz kurları ve yükselen petrol fiyatları nedeniyle Türkiye'nin enerji harcamaları her geçen gün artmaktadır. Elektrik ve doğalgazdaki fiyat artışları doğrudan konutlara yansımazken burada maliyet sanayicinin sırtına yükleniyor. Son 1 yılda sanayide doğalgaz yüzde 199, doğalgazdan elektrik üreten santrallerde yüzde 243 oranında artış sağlandı. Bu dönemde konut artış oranı yüzde 18,9 oldu.

 Doğalgaza büyük zam!

2 KATINA ÇIKTI

Elektrikte son 3 yılda sanayi ve iş hayatındaki artış konutların 2 katına ulaştı. Geçilen kademeli tarifede yılbaşından itibaren her tüketici grubu tükettiği kadar elektrik faturasını kendisi ödeyecek. Şimdi de benzer bir uygulama doğalgazda yapılacak. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kademeli doğalgaz tarifesi için istişare ettiklerini ve kanun teklifinin hazırlandığını açıkladı.

 Doğalgaza büyük zam!
Sübvansiyon çöktü

Elektrik ve doğalgazda uygulanan sübvansiyon sisteminin çöktüğünü söyleyen Enerji Uzmanı Çağada Kırım, sanayiye yüklenen maliyetin, vatandaşa enflasyon olarak geri döndüğünü belirtti. Kırım, “Doğalgazı, elektriği evde ucuz kullanmak güzel bir durum ama bu bir şekilde vatandaştan farklı yollardan tahsil ediliyor. Maliyetleri sanayiye yüklüyoruz. Vatandaş evinde fazladan 20 TL ödeyecekken, markette 100 TL fazla ödüyor” dedi.

Doğalgaza sosyal tarife uygulaması geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön