28 / 04 / 2024

Motorine zam mı gelecek? Mazota büyük zam bekleniyor…

Motorine zam mı gelecek? Mazota büyük zam bekleniyor…

Son dönemlerde git gide düşen Brent petrol fiyatlarının ardından indirim furyasının başladığı akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 17 Mart’ta geçerli olmak üzere motorine 1 lira, benzine ise 62 kuruşluk indirim yapılmıştı. Şimdi motorine büyük zam bekleniyor…



Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, özellikle motorinde arz sıkıntılarının yaşanacağı söylentileri, Brent petrolün varil fiyatını 140 dolarlara kadar taşımıştı. Petrol yükseldikçe, benzin, motorin ve LPG’ye de peş peşe zamlar gelmişti. İki ülke arasındaki müzakere görüşmeleri ve arz sıkıntılarının yaşanmayacağına dair açıklamalar, petrol fiyatlarını geriye çekmişti. Brent petrolün varil fiyatı 100 doların altına kadar gerilemişti. Son olarak 17 Mart 2022 Perşembe günü 1 Türk lirası indirim yapıllan indirimin ardından motorine bugün büyük bir zam bekleniyor.

MOTORİNE ZAM MI GELECEK?

Motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 96 kuruş gel gelmesi bekleniyor.

Brent petrol fiyatlarında tablonun tersine dönmesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarında da yeni zamlar göründü.

Motorine zam mı gelecek? Mazota büyük zam bekleniyor…

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak kaydıyla motorinin litre fiyatına 1 Türk lirası 96 kuruş zam gelecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön