11 / 05 / 2024

Motorine zam mı gelecek? Mazota büyük zam bekleniyor…

Motorine zam mı gelecek? Mazota büyük zam bekleniyor…

Son dönemlerde git gide düşen Brent petrol fiyatlarının ardından indirim furyasının başladığı akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 17 Mart’ta geçerli olmak üzere motorine 1 lira, benzine ise 62 kuruşluk indirim yapılmıştı. Şimdi motorine büyük zam bekleniyor…



Bu geceki zammın ardından motorinde fiyat artış oranı, son 1 sene içerisinde yüzde 192, Ocak 2022’den beri de yüzde 68 olacak.

PETROL FİYATLARINA RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI ETKİSİ

Ocak 2022’de 73 dolar olan ham petrol fiyatı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte 140 dolarlara kadar yükseldikten sonra hafta başında 100 doların altına inmişti.

Motorine zam mı gelecek? Mazota büyük zam bekleniyor…

Fakat, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden müzakerelerde uzlaşma ümidinin azalması sebebiyle dün Brent petrol fiyatları yeniden yükselişe geçti ve 110 dolara ulaştı.

Yaptırımlar sebebiyle dünyan en büyük petrol üreticilerinden Rusya’nın arzındaki gerileme ve satış problemleri, zaten arz sorunu olan petrol piyasasında fiyatların daha yukarı çıkmasına sebep oluyor.

Petrolün varili 110 dolar sınırında! Son dakika petrolün varil fiyatı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön