01 / 05 / 2024

Petrolün varili 110 dolar sınırında! Son dakika petrolün varil fiyatı

Petrolün varili 110 dolar sınırında! Son dakika petrolün varil fiyatı

FED'in faiz kararı sonrası gözler piyasalara çevrildi. Dün gün içerisinde 108 dolara kadar yükselen petrolün varili piyasalara yön vermeye devam ediyor. Peki bugün petrolün varili güne nasıl başladı? Petrolün varili kaç dolar?



FED'in faiz kararı öncesi 100 dolar seviyesinin altına düşen petrolün varil fiyatı dün güne 103,86 dolardan başladı.  FED'in 2018 yılından beri ilk kez faiz artırımına giderek faizi 25 baz puan artışla yüzde 0,25-0,50 aralığına yükseltmesi fiyatlar üzerinde istenilen etkiyi yaratmadı. 

Rusya-Ukrayna savaşında son günlerde gelen ılımlı açıklamalar yerini olumsuz gelişmelere bıraktı. Bu durum küresel risk iştahını bozarken petrol fiyatlarını yükseltti. Öte yandan fiyatlardaki yükselişte Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) Şubat ayı "Petrol Piyasası Raporu"nda Rusya kaynaklı potansiyel arz kesintilerine işaret etmesi etkili oldu. 

 Peki petrolün varil fiyatı güne kaç dolardan başladı? Petrolün varili bugün kaç dolar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön