13 / 05 / 2024

Doğalgaza iklim tarifesi: Soğuk şehirler daha ucuz olacak!

Doğalgaza iklim tarifesi: Soğuk şehirler daha ucuz olacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgazdaki kademeli tarife uygulaması, bölgelerin tükettiği miktara ve iklim şartlarına göre fiyatlandırılacak.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgazdaki kademeli tarife uygulaması, bölgelerin tükettiği miktara ve iklim şartlarına göre fiyatlandırılacak. Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, bu kapsamda, kış mevsimini daha soğuk geçiren şehirlerde yapılan fiyatlandırmayla, Akdeniz iklimindeki doğalgaz tüketimine uygulanan kademeli tarife farklı olmuş olacak.

AK Parti’nin yeni yılda Meclis gündemine sunacağı doğalgazda kademeli tarife sistemi, elektrikte gerçekleştirilen uygulamadan farklı şekilde olacak. AK Parti yöneticilerinin Enerji Bakanlığı ve doğalgaz dağıtım şirketlerinin temsilcileriyle bir araya geldiği toplantılarda da doğalgazdaki tarife uygulamasıyla ilgili olarak, her bölge için farklı tarife uygulanması görüşü masaya yatırıldı. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrikte de  tüm ülkede belli bir tüketim tutarından sonra farklı fiyatların uygulanması öngörülmüştü. Kışın en çok tercih edilen ısınma yöntemleri arasında yer alan doğalgazda da faturalandırma bölgeye ve iklim şartlarına göre gerçekleştirilecek. Bu konuda Enerji Bakanlığı ile doğalgaz dağıtım şirketlerinin gerçekleştireceği teknik çalışma sonucunda, bölge bölge nasıl bir kademelendirme olacağı belirlenmiş olacak.

Doğalgaza iklim tarifesi: Soğuk şehirler daha ucuz olacak!

Adana ili ve Kars ili farklı olacak

Yaşanan son gelişmelere göre, AK Parti kaynakları konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Kars’ta bir ayda tüketilen doğalgaz, Antalya’da belki de bir yılda tüketilmiyordur. Bütün iller için ilk kademeyi örneğin 100 birim olarak belirlerseniz, kışı hafif geçiren yerler hep düşük kademeden fatura ödeyecektir. Çünkü doğudaki bir ilde tüketilen doğalgaz ile Akdeniz’deki tüketim aynı olmayacaktır. Adana’da oturan biri doğudaki bir ilden çok daha az tüketecek ve tüketim miktarı az olacağı için sürekli düşük kademeden ödeme yapacaktır. Bu adaletsizliğe yol açar” 

Gerçekleştirilen çalışmayla ülkemizin Kars, Erzurum, Iğdır, Ağrı ya da Sivas gibi soğuk bölgelerindeki tüketim miktarına uygulanacak olan kademeli tarifeyle İzmir, Antalya, ya da  Adana  gibi kış şartlarının daha hafif geçtiği kentlerde geçerli olacak kademeli tarife farklı olacak.

Doğalgaza borsa zammı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön