Kent Haberleri

Doğalgaza temmuz ayında zam yok!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ BOTAŞ, temmuz ayında doğal gaza zam yapılmayacağını duyurdu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ BOTAŞ, Temmuz ayında aynı tarife uygulanacağını belirtti.

Doğal gazda temmuz zammı olmayacağı belirtildi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ BOTAŞ'tan doğal gaz açıklaması geldi. BOTAŞ'in internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, temmuz ayında doğal gaza zam yapılmayacak.

BOTAŞ'ın internet sitesinde temmuz ayı tarife listesi yayınladı. Bu kapsamda, doğal gazda temmuzda geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldığı ifade edildi. 

yenicaggazetesi.com.tr'de yer alan içeriğe göre; BOTAŞ, konut tüketicilerine uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak duyuruldu. Sanayi aboneleri için ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatının 8 bin 549 lira olduğu belirtildi. Kademe 2 olarak sınıflandırılan sanayi aboneleri içinse bu rakam 11 bin 374 lira olduğu da açıklanmış oldu.

BOTAŞ'dan duyuralan tarifeye göre elektrik üretim amaçlı işletmelere verilenecek doğal gazın fiyatının da 1000 metreküpünün 12 bin lira olduğu duyuruldu.Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor.

DOĞALGAZ NASIL OLUŞMAKTADIR ?

Doğalgaz, ham petrol türümünün gerçekleştiği kaynak olarak kayada oluşan sıcaklığın 150 ºC'nin üzerine çıkması ile birlikte  ham petrolü oluşturan hidrokarbonların  parçalanarak doğal gazı oluşturan metan, etan gibi gazlara dönüşmesini sağlarlar. Bu süreçte, ham petrolün sıcaklık artışı ile birlikte parçalanması ile meydana gelen doğal gaz, termojenik doğal gaz olarak isimlendirilir.

DOĞALGAZ NEDİR?

Doğalgaz; yüzde 95 metan, az miktarda da etan, propan atom, bütan ve karbondioksitten oluşan renksiz, kokusuz ve havadan hafif bir gazdır. Doğalgaz kokusuz bir gazdır. Bu nedenle olabilecek kaçakların farkedilebilmesi için özel olarak kokulandırılan bir gaz türüdür.  Bu neden ile  THT(tetra hidro teofen) ve / veya TBM (tersiyer bütil merkaptan) kullanılmaktadır. Buna göre, doğalgaz; konutların ısıtma sistemlerinde, sıcak su temininde ve fırınlarda kullanılmaktadır .Ayrıca bunların dılında da enstrümanlarda ve soğutma sistemlerinde de kullanımı yapılmaktadır.

Doğalgazda yeni dönem başlıyor! 81 ilde faturalara köklü değişiklik geliyor...

Doğalgazda yeni dönem başlıyor! 81 ilde faturalara köklü değişiklik geliyor...

Doğalgaz faturası indirimi 1 yıl daha uzatılacak mı?

Doğalgaza yeni sistem geliyor! 81 ilde sayaçlar sökülecek!