28 / 04 / 2024

Doğanlar Yatırım Holding bünyesine aldığı Kelebek'i geliştirdi!

Doğanlar Yatırım Holding bünyesine aldığı Kelebek'i geliştirdi!

Yeni yatırım hamlesi, büyüme perspektifi ve mağazalaşma atağı ile 79 yıllık Kelebek, 42 yıllık Doğanlar Yatırım Holding'in bünyesine alındı ve kardeş şirketi olarak piyasadaki etkinliğini arttırdı.



Rakibinizi satın alırsınız, zaman içerisinde içini boşaltır, eritir ve piyasadan silersiniz. Dünyada da Türkiye'de de acımasızca işleyen bu strateji doğrultusunda pek çok marka rakibine yem olmuştur. 


Mobilya sektörünün etkin oyuncusu Doğtaş'ın yaratıcısı Doğanlar Yatırım Holding'in yılların markası Kelebek'i satın alması da kamuoyu tarafından ilk etapta böyle okunmuştu. İki yıl önce yine bir ağustos ayında Doğanlar Yatırım Holding bünyesine geçen Kelebek, piyasadaki en büyük rakibinin kurbanı olmadı. Bilakis, Davut Doğan ve kardeşlerinin önderliğinde, yeni sahipleri, Kelebek'e büyük gelecek sundular. 


Yeni yatırım hamlesi, büyüme perspektifi ve mağazalaşma atağı ile 79 yıllık Kelebek, 42 yıllık Doğtaş'ın kardeş şirketi olarak piyasadaki etkinliğini artırmasını bildi. 


Birbirine sinerji yaratan iki markanın yönetimi yakın zamanda yapılan açıklama ile deneyimli bir profesyonelin ellerine teslim edildi. 


Doğtaş ve Kelebek Mobilya'nın yeni genel müdürü Hulusi Acar oldu. Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevinden aynlan Acar, ağustos ayı itibariyle Doğtaş ve Kelebek Genel Müdürü olarak görevine başladı. 


Galatasaray Lisesi'nin ardından 1995'te İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Hulusi Acar, Türk Hava Yollan ve Koçtaş'ta satış alanında farklı pozisyonlarda çalıştı. 2000 yılında Turkcell bünyesine katılan Acar, 2000-2004 yılları arasında saha satış yöneticiliği, Marmara Bölge Koordinatörlüğü ve Türkiye Satış Müdürlüğü pozisyonlannda, 20042006 yılları arasında ise Turkcell'in Ukrayna iştiraki Astelit'te satış ve müşteri ilişkileri genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Acar, Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı pozisyonuna atanmadan önce bireysel satış bünyesinde satış yönetimi ve toptan satış-distribütör yönetimi bölüm başkanlığı görevlerini yürüttü. 


Ekonomist 


Geri Dön