16 / 05 / 2024

Doğrudan hesaplara yatacak... Tam 1.600 TL tek seferde ödeniyor! Hesabınıza mutlaka bakın!

Doğrudan hesaplara yatacak... Tam 1.600 TL tek seferde ödeniyor! Hesabınıza mutlaka bakın!

Devletin  vatandaşlara sağladığı farklı farklı destek ödemelerinden, şartları uygun olan her vatandaş yararlanabiliyor. Bu destek ödemesinde belirtilen şartları sağlayanlara tam 1.600 TL doğrudan hesaba yatacak. Mutlaka kontrol edin.



Bu destek ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, kimlik kartı, T.C kimlik numarası ile başvuruda bulunmaları halinde 1.600 TL  nakit yardımı yapılıyor.  Detayları paylaşılan bu yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyuruldu.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan nakit yardımından askerlik görevini yapacak ve maddi sıkıntısı olan vatandaşlar yararlanabiliyor.

 Askerin kendisi  başvuru yapacak durumda değilse,  annesi, babası ya da eşi tarafından da başvuru işlemleri tamamlanabiliyor.

Bu kapsamda tahsis edilen yardım ödemesi en az 6 ay en fazla 12 ay  süreyle devam edebilir.  1.600 TL destek ödemesi askerlik dönemi boyunca kesintisiz olarak yatırılıyor. Başvurunun yapılmasından sonra, ihtiyaç sahibi asker,  takip eden 10 gün içerisinde ödemeyi alıyor.

Doğrudan hesaplara yatacak... Tam 1.600 TL tek seferde ödeniyor! Hesabınıza mutlaka bakın!

Evraklar incelenerek başvuru onaylandıktan sonra, hak sahibi vatandaşlar kimlik kartları ile birlikte PTT şubelerinden paralarını çekebiliyor.

NEREYE BAŞVURULUR?

Maddi sıkıntısı bulunan ve askere gittiğinde bu nedenle ailesi zor durumda kalacak kişiler bu yardımdan faydalanabiliyor.  1.600 TL nakit desteği almak için kişinin kimlik kartı ile  kendisine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gitmesi gerekiyor.

Önceden  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarında kaydı olan kişiler,  başvuru formunu doldurarak, sorgu dilekçesi ile vakıftan bilgi edinebiliyor. Bu destek ödemesi için eE-Devlet üzerinden yapılacak başvurular ise kabul edilmiyor.

Milyonları ilgilendiriyor! İşte EYT'yi beklemeden erken emekli olmanın yöntemi!

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Depremden hasarsız kurtaran sismik izolatör ne işe yarıyor? Binalara sonradan eklenebilir mi? Maliyeti ne kadar?

Carrefoursa’da 32’li tuvalet kağıdı 64 lira birden ucuzladı! Bitmeden yetişin! 13 Şubat 2023 Fiyat Listesi


Geri Dön