11 / 05 / 2024

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.



Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

BEŞ AYDA 2 MİLYAR DOLARLIK KONUT SATIŞI

Ülke ekonomisine katkı sağlayan doğrudan sermaye yatırımlarının aksine, yabancıya gayrimenkul satışları ile elde edilen kaynak ise beş ayda 1 milyar 958 milyon dolar oldu. Gayrimenkul alımları da dahil edildiğinde yabancıların toplam varlık edinimi beş aylık dönemde 4 milyar 384 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Türklerin yurt dışına doğrudan yatırımları düşüldüğünde, beş ayda Türkiye ekonomisine giriş yapan net döviz miktarı 2 milyar 3 milyon dolar oldu. Bu rakam da yaklaşık olarak gelen toplam kaynağın gayrimenkul kısmına denk geldi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön