09 / 05 / 2024

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğu Karadeniz'den 5 ayda gerçekleştirilen yapı ve inşaat malzemeleri ihracatı yüzde 17 arttı ve 28 milyon 591 bin 505 dolara ulaştı.



"Proje kapsamında ticaret heyeti programları düzenleyeceğiz"

Açıklamasında Trabzon ve bölge kentlerinin inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe önemli tecrübeye sahip olduğuna değinen Gürdoğan, sektörün bu tecrübesini yurt dışı pazarlarda etkin bir biçimde kullanabilmesi için Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi kapsamında UR-GE projesi geliştirerek uygulamasına başladıklarını dile getirdi.

Doğu Karadeniz in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Gürdoğan ayrıca yaptığı açıklamada proje kapsamında ilk etapta inşaat ve yapı malzemeleri sektör temsilcileriyle Rusya Federasyonu, Kazakistan ve Özbekistan'a ticaret heyeti programları düzenleyeceklerini kaydederek, "Sonrasında da sektörün pazar çeşitliliği için Orta Doğu, Körfez ülkeleriyle Sahra Altı Afrika ülkelerine yönelik ticaret programlarıyla sektöre yeni pazarlar bulunmasına öncülük edeceğiz." diye konuştu.

Ayrıca açıklamasında ykın komşu ülke pazarlarının ithalatından yeterli düzeyde pay alınamadığını kaydeden Gürdoğan, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Toplamda yapı ve inşaat malzemeleri ithalat hacmi 1 milyar 22 milyon dolar olan Gürcistan pazarından dahi bölgenin almış olduğu pay yüzde 3'ler düzeyinde. Söz konusu bu payın en az yüzde 20'ler düzeyine çıkarılması konusunda da bazı çalışmalar yapacağız. Yine aynı şekilde 12 milyar 500 milyon dolar düzeyinde inşaat ve yapı malzemeleri ithalatı bulunan Rusya pazarından da etkin biçimde pay alınabilmesi için yurt dışı programlarına ağırlık vereceğiz." dedi.

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

İnşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu: 1 yılda yüzde 32,2 geriledi!

İnşaat maliyet endeksi yüzde 53 yükseldi! Bina maliyetlerindeki artış tam gaz! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön