27 / 04 / 2024

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğu Karadeniz'den 5 ayda gerçekleştirilen yapı ve inşaat malzemeleri ihracatı yüzde 17 arttı ve 28 milyon 591 bin 505 dolara ulaştı.



Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Anadolu Ajansı muhabirine, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den ocak-mayıs 2023 döneminde 36 ülkeye 92 bin 580 ton yapı ve inşaat malzemesi ihraç edildiğini belirtti.

Doğu Karadeniz in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Aktarılan detaylara göre, yaptığı açıklamada söz konusu bu ihracat karşılığında 28 milyon 591 bin 505 dolar kazanç sağlandığını kaydeden Gürdoğan, yapı ve inşaat malzemesi ihracatının 72 bin 284 ton karşılığı 24 milyon 362 bin 593 dolar gelir elde edilen geçen senenin aynı dönemine göre miktarda yüzde 28, değerde yüzde 17 arttığını söyledi.

Yaptığı açıklamada ihracatın yaklaşık yüzde 82'lik bölümünün Gürcistan'a gerçekleştirildiğine, Gürcistan'ın, yakınlık, hızlı teslimat, fiyat ve kalite avantajlarından dolayı bölgeyi tercih ettiğine değinen Gürdoğan, bu ülkeyi sırasıyla Azerbaycan, Hırvatistan ve Rusya Federasyonu'nun takip ettiğini kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön