10 / 05 / 2024

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki Hyatt otelini açıyor! 130 odalı otel ve 160 rezidans geliyor!

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki Hyatt otelini açıyor! 130 odalı otel ve 160 rezidans geliyor!

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki 202 yıllık Marashka binasını Hyatt oteli olarak bu hafta açıyor. Projede 160 konut, seçkin mağazalar, restoranlar, kafeler, kulüpler ve çocuk alanları da yer alıyor. İşte ayrıntılar...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, Doğuş Grubu'nun Hırvatistan’daki 202 yıllık Marashka binasını 120 milyon euroluk yatırımla otel olarak açtığını dile getirdi ve otel projesinde yer alan rezidansta da 160 konutun bulunacağını belirtti. 

Türkiye’nin yeme-içme sektöründeki en önemli oyuncularından biri Doğuş Grubu'nun, D-ream çatısı altında ABD’den İspanya’ya dünyanın çeşitli bölgelerinde  restoranlar açtığına ya da satın aldığına değinen Kerim Ülker, grubun bir başka ilerlediği sektörün de turizm olduğunu vurguladı. 

"İspanya, ABD, İtalya, Yunanistan gibi ülkelerde özellikle ikonik turizm tesislerini satın alarak ismini duyuran Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, 2019 yılında bankalarla yapılandırma sürecine girmesinin ardından, bazı varlıklarını satmış ve birçok ülkeden de çekilmişti" açıklamasında bulunan Ülker, grubun, başta Türkiye’deki otelleri olacak şekilde ABD’de Tommy Hilfiger’la Miami’de ortak olduğu The Raleigh otelini 103 milyon dolara, İspanya’nın başkenti Madrid’deki lüks otel Villa Magna’yı ise Meksikalı RLH Properties’e 210 milyon euroya sattığnı, Atina’daki Hilton Oteli’ni de elden çıkardığını belirtti.

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki Hyatt otelini açıyor! 130 odalı otel ve 160 rezidans geliyor!

Kerim Ülker, "Doğuş Grubu bir yandan satış işlemlerini artırırken bir yandan da Hırvatistan’ın ikonik yapılarından biri olan Marashka otelini de yapmayı sürdürmüştü" ifadelerini kullandığı yazısında; 2015'te satın aldığı Marashka binasını dünyaca ünlü Hyatt markasıyla hizmete almaya karar veren Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk'in 120 milyon euroluk yatırımla kurduğu 130 odalı otelin kapılarını bu hafta açacağını dile getirdi. 

Otelin açılış haberinin Türkiye’nin Hırvatistan Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran tarafından verildiğini aktaran Kerim Ülker, Yavuz Selim Kıran'ın konuyla ilgili "Zadar’da Doğuş Grubu’nun yeni turizm kompleksinin şantiyesinin açılış törenini yapacağız ve bununla turizm işbirliğimizi güçlendirmek istiyoruz" açıklamasında bulunduğunu belirtti. 

Eski Marashka fabrika binasında otel haricinde lüks konut kompleksi de olacak. 

Kerim Ülker, "Komplekste ayrıca seçkin mağazalar, restoranlar, kafeler, kulüpler ve bir çocuk alanı da bulunacak" diye konuştu ve her rezidansın büyüklüğünün 38 ila 185 metrekare arasında değişeceğini vurguladı. 

Orman Genel Müdürlüğü tam tamına 54 ilde personel alımı için düğmeye bastı! Bu son dakika fırsatını aman kaçırmayın!

''Şakkadanak dolar satarım'' diyen Necmettin Batırel'den bomba açıklama! Bir çuval incir berbat olacak

Milyonlarca telefon kulanıcısını ilgilendiriyor! WhatsApp’a çok iddialı rakip geliyor!

A101'de düdüklü tencere 299 TL, Life by fakir yumuşatıcı 39 TL! A101 online kataloğu 26 Ocak 2023 fiyat listesi


Geri Dön