30 / 04 / 2024

Doğuş GYO bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Doğuş GYO bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bağımsız Üye uygunlukları saptanan ve Bağımsızlık Beyanı alınan Mustafa Sabri DOĞRUSOY ve Özlem TEKAY'ın 2015 olağan genel kurul toplantısında onaya sunulmasına karar verdi.



Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bağımsız Üye uygunlukları saptanan ve Bağımsızlık Beyanı alınan Mustafa Sabri DOĞRUSOY ve Özlem TEKAY'ın 2015 olağan genel kurul toplantısında onaya sunulmasına karar verdi.


AÇIKLAMA:

Şirketimizin 03 Mart 2016 tarih, 2016/434 sayılı yönetim kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda; Kurumsal Yönetim Komitesi 02 Mart 2016 tarih, 2016/1 sayılı  toplantı tutanağı ile Sermaye Piyasası Kurulu, Kurumsal Yönetim Tebliği II.17.1'e gore Bağımsız Üye uygunlukları saptanan ve Bağımsızlık Beyanı alınan, Mustafa Sabri DOĞRUSOY ve Özlem TEKAY'ın 2015 faaliyet yılına ilişkin olarak yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında onaya sunulmasına karar verilmiştir.


Mustafa Sabri  DOĞRUSOY


1981'de Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mühendis unvanı ve 1983'de İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Lisansüstü eğitiminden MBA derecesi ile mezun oldu. Yönetim, Strateji ve Yatırım Danışmanı olarak; Kurumsal Yönetim, Kurumsal Risk Yönetimi, Kurumsal Finansman, Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma, Türk Ticaret Kanununun Şirketlerde Uygulanma Süreçlerinde ve Borsa şirketlerine Sermaye Piyasası Mevzuatları konularında destek vermekte; finansman, ortak bulunması, şirket birleşme, devir ve satın almalarının gerçekleştirilmesi projelerinde görev almaktadır. Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. Uzun yıllardan bu yana Türkiye'nin saygın kuruluşlarından bazılarında İcra Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almış olup, halen birçok şirkette Yönetim Kurullarına danışmanlık yapmaktadır. 2014 yılından itibaren Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi-Bağımsız Üye olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Doğuş Grubu şirketlerinden Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de 2012 yılından bu yana Yönetim Kurulu Üyesi-Bağımsız Üye olarak görev almaktadır. 


Özlem TEKAY


1994 de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden lisans, 1996 da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden yüksek lisans derecesini alan Tekay, 2008 de Harvard Business School, Boston, MA, ABD de Liderlik Programı'nı tamamladı. Ayrıca 2007-2008 yıllarında Harvard Business School, Boston, MA, ABD de Stratejik İnsan Sermayesi Yönetimi, Profesyonel Hizmet Şirketlerini Yönetme, Sıra Dışı Hizmete Ulaşma programlarına katılan Tekay, 2011 de New York Üniversitesi, New York, NY, ABD de Liderlik ve Üst Düzey Yönetici Koçluğu Programı Sertifikası'nı aldı. 2012'den itibaren yönetim danışmanlığı yapmakta olan Tekay, 2006-2012 yılları arasında TAV Havalimanları Holding, Grup İnsan Kaynakları Direktörü, Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi ve 2011 den itibaren TAV Öğrenme ve İnovasyon Merkezi Başkanı olarak görev yaptı. TAV Havalimanlarına katılmadan önce, Eczacıbaşı Holding, Bayındır Holding ve Umut Vakfında insan sermayesi yönetimi, kurumsal strateji, kurumsal yönetim, liderlik gelişimi, yetenek yönetimi, iç iletişim ve kurumsal iletişim alanlarında çeşitli görevler üstlendi. Sivil toplum örgütlerinin aktif katılımcısı olan Tekay, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Türkiye Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu (2006-2012) üyesidir. 


Geri Dön