DOKA Kalıp İskele geleceğin mühendisleriyle buluştu!
DOKA Kalıp İskele, 22-25 Şubat 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen İKZ’16 etkinliğinde geleceğin mühendisleri ile buluştu. Öğrenciler, DOKA’nın “güvenli, hızlı, verimli” felsefesine uygun iskeleleri kurmak için yarıştı.
DOKA Kalıp İskele, 22-25 Şubat 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen İKZ’16 etkinliğinde geleceğin mühendisleri ile buluştu. Öğrenciler, DOKA’nın “güvenli, hızlı, verimli” felsefesine uygun iskeleleri kurmak için yarıştı.
İTÜ Kariyer Merkezi tarafından bu yıl “Yeteneğe Dokun” teması ile düzenlenen İKZ’16, İTÜ’nün dört ayrı yerleşkesinde farklı sektörlerden güçlü markaları öğrencilerle buluşturdu. Dünyanın kalıp iskele uzmanı DOKA, İTÜ Ayazağa yerleşkesinde inşaat mühendisliği öğrencileri bir araya gelerek güvenli, hızlı ve verimli bir şekilde nasıl bir iskele kurulabileceği üzerine etkinlik düzenledi.
DOKA, en güvenli iskeleyi kuracak öğrencilere staj imkanı sunacak bir yarışma düzenledi. “Güvenli İskele Kurma” yarışmasında amaç, öğrencilere güvenli bir iskele sisteminde olması gerekenleri uygulamalı olarak gösterebilmekti. Bu doğrultuda, inşaat mühendisliği öğrencileri tarafından dörder kişilik gruplar oluşturuldu. Gruplardan kendilerine verilen çizime uygun, en güvenli ve hızlı iskeleyi kurmaları istendi. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gösterilen yarışmada, DOKA ekipmanları ile hızlı iskele kurulumunun yanı sıra iş ve işçi güvenliğinin ön planda tutulduğu kurulumlar gerçekleştirildi. Doka, yarışmanın sonucunda kendi kriterlerine uygun iskele kurulumlarını gerçekleştiren gruplar içerisinden en güvenli iskeleyi kuran grup öğrencilerine staj imkanı sundu.
''Kalıp- iskele sektöründe malzeme seçimi kadar mühendislik de son derece önemli''
İTÜ Kariyer Merkezi’nin İKZ’16 değerlendirmesini yapan Doka Kalıp İskele Genel Müdürü Ender Özatay, “İskele ve kalıp sektörü yalnızca ürün tedarik edilen ve üretilip satılan bir sektör değil, bir yönüyle de ağır teknik boyutu ile bir mühendislik hizmetidir. Çünkü bir projenin başarılı, güvenli, hızlı ve ekonomik bir şekilde ilerleyebilmesi için doğru çözümler sunulması gerekir. Bu nedenle geleceğin mühendislerinin şimdiden bu bilinçle hareket etmesi son derece önemli. İTÜ Kariyer Merkezi’nin çalışmalarını bu nedenle bizler de gönülden destekleyerek öğrencilere fırsatlar yaratmaya çalışıyoruz” dedi.