20 / 05 / 2024

Dolar 12 gün sonra bu seviyeye gelecek! Sakın bu habere bakmadan yatırım yapmayın

Dolar 12 gün sonra bu seviyeye gelecek! Sakın bu habere bakmadan yatırım yapmayın

Dolar fiyatlarıyla ilgili gelişmeler çok merak ediliyor. İşte yatırımcılara neredeyse başucu klavuzu olacak cinsten yatırım bilgileri...



GÖZLER FED'E ÇEVRİLMİŞ DURUMDA

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) politika faizini 75 baz puan artırmasıyla birlikte gözler ilk olarak 13 Eylül tarihinde açıklanacak olan ABD Ağustos ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Bu aşamadan sonra ise gözler Fed’in faiz kararında olacak. Fed Başkanı Jerome Powell’ın bugünkü konuşmasında, bankanın enflasyon ile mücadelede agresif adımların gevşetilebileceğine yönelik mesajları takip edilecek. Ardından Fed, 21 Eylül’de faiz kararını açıklayacak. Fed’in de 75 baz puanlık faiz artışı uygulaması bekleniyor.

Küresel piyasalarda Fed’in kararı beklenirken, yurtiçinde dolar/TL kuru da bekleyiş sürecinde 2022 yılının zirvesine ulaştı. Son dönemlerde değer kayıplarını azaltarak karar öncesi yatay seyre geçen dolar kuru, 9 Eylül Cuma sabahında 18,23 TL seviyesine ulaştı. Gün içinde en yüksek 18,2402 TL seviyesine ulaşan dolar kurunun, Fed’in faiz kararına tepki vereceği tahmin ediliyor. Küresel piyasalarda ve yurtiçi piyasalarda gözler 21 Eylül’de açıklanacak olan Fed’in faiz kararında olacak.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön