06 / 05 / 2024

Dolar 18 lirayı aştı piyasalar karıştı Dolar kaç lira olacak çıkacak mı düşecek mi?

Dolar 18 lirayı aştı piyasalar karıştı Dolar kaç lira olacak çıkacak mı düşecek mi?

İktidarın yanlış ekonomi politikaları ülkeyi büyük bir ekonomik buhrana sürüklerken Türk Lirası’nın yaşadığı tarihi değer kayıplarıyla birlikte dolar/TL bugün 18 lirayı aştı. İlerleyen günlerde doların 22 lirayı görebileceği konuşulurken daha uç tahminler de bulunuyor.



San Francisco Merkez Bankası Başkanı Mary Daly, Fed’in enflasyonla mücadelesini sona erdirmekten “çok uzakta” olduğunu dile getirdi. Daly tüm üyelerin enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürme hedefi yönünde fikir birliğine sahip olduğunu vurguladı.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise aylık enflasyonun yavaşladığına yönelik somut kanıt görmek istediğini belirterek Fed’in enflasyon hedefine bağlı olduğunu söyledi.

Chicago Fed Baaşkanı Charles Evans ise Eylül ayında 50 ve 75 baz puanlık faiz artışının masada olduğunu belirterek Fed’in sıkılaşma kararlılığını düşürmeyeceğinin sinyalini verdi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise Fed’in yumuşak inişi başarabileceğini savunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön