08 / 05 / 2024

Dolar 18 TL'yi devirirken 'Hızlı gittik yavaşlayabiliriz' mesajı ortaya çıktı! Oysaki...

Dolar 18 TL'yi devirirken 'Hızlı gittik yavaşlayabiliriz' mesajı ortaya çıktı! Oysaki...

Dolar/TL aralık ayından bu yana dün 18 TL'yi devirdi. Doların bu yükselişinde ABD'den gelen açıklamalar ve FED'in kararları etkili oldu. Doların bu kadar hızlı yükselmesine karşılık FED'ten ''Hızlı gittik yavaşlayabiliriz'' mesajı ortaya çıktı...



HIZLI GİTTİK YAVAŞLAYABİLİRİZ

FED yaptığı faiz artırımları ile doalrın yüğkselmesini sağladı. Enflasyon düşene kadar faiz artırmaya gideceğine yönelik gelen açıklamalar FED'in faiz artırmaya devam edeceğini gösteriyor. FED'in dolara olan bakış açısını Haberturkcom Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, şöyle yorumladı: "Daha düne kadar aslında FED'in son açıklamalarına bakarsak, sanki 'biraz hızlı gittik, yavaşlayabiliriz' mesajı vardı. Bu durum zaten dünya ekonomilerine de pozitif olarak yansıdı. Bizde de kur hareketini biraz duraklatmıştı. FED başkanlarının bireysel yaptıkları açıklamalar her ne kadar piyasayı etkilese sonuç olarak oy birliği ile kararlar alınıyor." dedi.

Dolar bugün kaç TL? Dolar ne kadar? 1 dolar kaç TL? 4 Ağutos 2022 dolar kuru...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön